În România, 38% dintre copiii sub trei ani accesează zilnic internetul

În România, 38% dintre copiii sub trei ani accesează zilnic internetul
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 01/05/2012, 00:15

În România, 70% dintre adolescenți și 54% dintre copii intrăzilnic pe net, în timp ce doar 55% dintre părinți îl accesează,arată un studiu realizat, la inițiativa Salvați Copiii, în orașeledin șapte județe. Cele mai populare în rândul adolescenților șicopiilor sunt site-urile de socializare Hi5 și Facebook, care devinhomepage pe computerele lor, Yahoo Messenger și Skype. Potrivitstatisticilor, 82,6 dintre adolescenții din România pot fi găsițiastăzi pe Hi5. Spre deosebire de tinerii români, 80 % dintre copiiidin Europa accesează internetul pentru jocuri video online,potrivit unui studiu realizat de agenția britanică Dubit,specializată pe cercetarea obiceiurilor de consum media alecopiilor, informează site-ul warc.com, citat de Mediafax.

Studiul, care a fost realizat pe opt piețe europene, pe uneșantion de 2.323 copii, cu vârste între șapte și 14 ani, indicăfaptul că patru din cinci copii intră online pentru a accesa jocurivideo.

Copiii preferă jocurile gratuite

Potrivit rezultatelor studiului, doar 65% dintre copiii dinGermania intră pe web pentru jocuri, comparativ cu 89% dintre copiidanezi care fac acest lucru. Multe jocuri populare, printre careClub Penguin, Stardoll și Café World, folosesc tehnologie Flash șisunt accesate de pe PC-uri sau laptopuri. Studiul Dubit mai aratăcă succesul jocurilor este în directă legătură și cu dorințacompaniilor producătoare de a realiza profituri din acesteactivități. Cei mai mulți copii joacă jocuri online gratuit, întimp ce 16% dintre ei au plătit pentru o formă de abonament pentrua accesa jocul, iar 15% au cumpărat bunuri virtuale în cadruljocurilor.

Copiii britanici sunt cei care și-au făcut cel mai mare număr deabonamente la jocuri video online (25%), dar și cei care aucumpărat cele mai multe bunuri virtuale în cadrul jocului (20%).Prin contrast, doar 11% dintre copiii din Olanda au făcut achizițiide bunuri virtuale în cadrul jocurilor și doar 8% și-au făcutabonamente. Pe de altă parte, 18% dintre copiii care au participatla realizarea studiului au declarat că nu plătesc pentru a accesajocuri video online, dar că ar putea face asta în viitor. ÎnFranța, 26% dintre copii au declarat că ar putea plăti taxe pentrujocurile online. În Danemarca, 27% dintre copii au precizat căintenționează același lucru în viitor. În Europa, o treime dintrecopii au declarat că principalul motiv pentru care nu plătescpentru jocurile online este refuzul părinților lor de a cheltuibani pe astfel de servicii.

38,7% dintre copiii mai mici de 3 ani, penet

Potrivit unui studiu realizat de Intuitext împreună cu ItsyBitsy FM, în urmă cu un an, 63,5% dintre copiii sub 14 aniaccesează zilnic calculatorul, iar aproximativ 59% dintre ei intrăîn fiecare zi pe internet, pentru a vizita pagini web și pentru ase juca, de regulă, jocuri violente. Cifrele cercetării suntîngrijorătoare deoarece arată că 38,7% dintre copiii mai mici detrei ani intră zilnic pe internet, în vreme ce 11,8% dintre copiiicu vârsta între 7 și 10 ani navighează în spațiul virtual pentru agăsi informații pentru teme. (D.M.)

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
INTERVIU cu DEPUTATUL PSD, Lucian LUNGOCI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
ȘOCUL ANULUI de la PFIZER: Șeful companiei a anunțat ce urmează să se întâmple
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...