Keira Knightley, în rolul prințesei Diana, într-un nou film

Redactor:
Florin Badescu
Keira Knightley, în rolul prințesei Diana, într-un nou film
Actrița britanică Keira Knightley ar putea interpreta rolul principal în "The life of Diana, Princess of Wales", un film inspirat din viața prințesei Diana

Actrița britanică Keira Knightley ar putea interpreta rolulprincipal în „The life of Diana, Princess of Wales”, un filminspirat din viața prințesei Diana, informează dailymail.co.uk.

Producătorii de la compania Pathe au început deja să lucreze laacest proiect cinematografic și intenționează să o distribuie peKeira Knightley, în vârstă de 25 de ani, în rolul prințesei Diana,iar pe Helen Mirren, în vârstă de 65 de ani, în rolul mameiacesteia, Frances Shand Kydd.

Potrivit presei britanice, filmul va fi lansat pe marile ecraneîn 2011, anul în care prințesa Diana ar fi împlinit 50 de ani și încare s-ar fi împlinit 30 de ani de la căsătoria ei cu prințulCharles.

„Proiectul este într-un stadiu incipient, dar Pathe a alesintenționat anul 2011”, a declarat o sursă.

Deși Keira Knightley pare a fi marea favorită în cursa pentruobținerea acestui rol, numele actriței Scarlett Johansson este șiel vehiculat.

Filmul va prezenta aspecte din tinerețea prințesei Diana, dintimpul căsătoriei ei cu prințul Charles, despărțirea lor șicircumstanțele morții acesteia, la Paris, în 1997.

Keira Knightley este una dintre cele mai cunoscute tinereactrițe britanice. Primul rol notabil i-a fost oferit de regizorulGeorge Lucas, care a distribuit-o în „Star Wars Episodul I -Amenințarea fantomei „, unde „a împărțit” partitura senatoruluiAmidala cu Natalie Portman. În toamna lui 2002, actrița a obținutun rol în „Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre”. Filmul aavut un mare succes de casă și a stat la baza unei trilogii. În2006, Keira a primit o nominalizare la Oscar, pentru rolul din”Mândrie și prejudecată”. Tot în 2006, actrița a fost votată ceamai sexy femeie din lume și a semnat un contract cu Chanel. În2007, Knightley a jucat împreună cu James McAvoy în filmul”Remușcare”, pelicula primind șase nominalizări la premiileOscar.

Inchide