LG și Samsung vor lansa în acest an televizoarele OLED

Redactor:
Laura Holban
LG și Samsung vor lansa în acest an televizoarele OLED
Ideea de televizor OLED este vehiculată de cel puțin cinci ani, însă până în prezent s-au lansat doar modele mici, incapabile să reprezinte o competiție adevărată pentru televizoarele cu plasmă, cele cu LCD sau LED.

Ideea de televizor OLED este vehiculată de cel puțin cinci ani, însă până în prezent s-au lansat doar modele mici, incapabile să reprezinte o competiție adevărată pentru televizoarele cu plasmă, cele cu LCD sau LED. Companiile asiatice LG și Samsung au decis că 2012 este anul în care televizoarele mari folosind OLED se vor lansa pe piață și, deși vor costa foarte mult, vor fi o adevărată lovitură, scrie Fox News.

OLED (prescurtare din engleză de la organic light-emitting diode), denumire confundată foarte des cu LED, este cea mai nouă tehnologie de fabricare a televizoarelor și se folosește în prezent pentru ecranele celor mai performante smartphone-uri. Spre deosebire de LED, tehnologia OLED nu are nevoie de iluminare de fundal, ceea ce înseamnă că televizoarele vor fi foarte subțiri, având chiar și 3 mm grosime. Totuși, materialele OLED care au nevoie doar de curent electric pentru a emite lumină se degradează ușor în timp, durata lor de funcționare fiind astfel mai scurtă.

LG Electronics a anunțat că modelul de televizor OLED de 55 inci va fi prezentat la show-ul International Consumer Electronics (CES) care va avea loc în Las Vegas începând cu 10 ianuarie. Tim Alessi, director al departamentului de dezvoltare a electronicelor la LG, a anunțat că TV set-ul va apărea pe piață în ultima parte a acestui an, fără să fi menționat prețul cu care va fi vândut. Nici rivalii din Coreea de Sud, Samsung Electronics, nu s-au lăsat mai prejos și, potrivit unor surse apropiate concernului, compania va anunța public pe 9 ianuarie fabricarea televizoarelor OLED de dimensiuni mari săptămâna viitoare. Potrivit unui analist de la DisplaySearch, prețul unui televizor OLED va porni de la 3.800 de euro.

La sfârșitul lui 2007, Sony Corp. a început comercializarea unui televizor OLED de 11 inci la prețul de 1.900 de euro. După acel moment, atât LG, cât și Samsung au prezentat în numeroase show-uri CES prototipuri de televizoare OLED, însă nu au vorbit niciodată de planuri de marketing, așa cum se presupune o vor face în acest an.

Inchide