MASTERCHEF. Care este cel mai indicat desert pentru masa de Crăciun în opinia lui Cătălin Scărlătescu

Publicat: 17 12. 2012, 21:17
Actualizat: 07 09. 2019, 01:59

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei jurați ai show-ului culinar MASTERCHEF, de la ProTV, avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru siluetă cozonacul, acest produs tradițional atât de iubit de români. Potrivit acestuia, 100 de grame, adică două felii de cozonac potrivite ca grosime, pot avea până la 600-700 de kilocalorii.

O alternativă dulce cu mai puține calorii poate fi reprezentată de fructele coapte, condimentate după plac. Mult mai sănătoase și extrem de gustoase, acestea pot înlocui cu succes, în opinia lui Chef Scărlătescu, dulciurile grele pe care foarte mulți români le consumă.

În plus, juratul de la MASTERCHEF le sugerează românilor să acorde o atenție deosebită decorului pentru masa de Crăciun. Florile, crenguțele de brad și alte decorațiuni ar trebui să se regăsească în aranjamentul special care va da o notă festivă și elegantă mesei, iar cei care nu se pricep să îl confecționeze singuri pot să îl comande la o florărie.

Cătălin Scărlătescu va reveni alături de Chef-ii Florin Dumitrescu și Sorin Bontea la ProTV în cel de-al doilea sezon al competiției MASTERCHEF, care debutează la începutul anului viitor la ProTv.