MENIU DE PAȘTE. Două rețete simple de a pregăti PASCA cu CIOCOLATĂ

MENIU DE PAȘTE. Două rețete simple de a pregăti PASCA cu CIOCOLATĂ
Publicat: 23/04/2012, 19:39
Actualizat: 23/04/2012, 22:34

Pasca și cozonacul sunt două deserturi nelipsite de pe masa de Paște. Deși pasca tradițională este făcută cu brânză dulce de vaci, specialiștii în bucătărie spun că brânza de vaci poate fi înlocuită cu succes de ciocolată.

Pasca cu ciocolată – varianta 1

Iată ingredientele pentru aluat de care avem nevoie pentru a face o pască cu ciocolată:

● 300-350 de grame de făină

● 20 de grame de drojdie proaspătă sau 7 grame de drojdie uscată

● 150 de grame de lapte

● 100 de grame de apă

● 70 de grame de zahăr

● un ou

● 35 de grame de unt moale

● un plic de zahăr vanilat

● 30 de grame de cacao

● un vârf de cuțit de sare

Ingredintele pentru umplutură:

● 250 de grame de ricotta sau brânză dulce de vaci

● un ou

● patru linguri de zahăr

● o lingură plină cu griș

● o lingură plină cu făină

● 50 de gramje de bobițe de ciocolată

● un plic de zahăr vanilat

● o linguriță de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioară

Ingredinte pentru uns și ornat:

● un albuș de ou

● codițe de zahăr

● 10 grame de bobițe de ciocolată

Mod de preparare:

Amestecăm cele 300 de grame de făină albă cu 30 de grame de cacao și le punem într-un vas încăpător. Amestecăm laptele cu apă și le încălzim foarte puțin la foc mic. Apoi, frecăm drojdia cu o linguriță de zahăr, apoi o amestecăm cu laptele și apa și o adăugăm în centrul făinii.

Frământăm puțin apoi adăugăm oul, bătut ușor cu o furculiță, zahărul, zahărul vanilat și un vârf de cuțit de sare. Frământăm din nou până când aluatul începe să prindă consistență, apoi adăugăm untul la temperatura camerei. Frământăm până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și lăsăm aluatul să dospească timp de o oră, într-un loc călduț, ferit de curenți de aer reci. După ce timpul s-a scurs, împărțim aluatul în două bucați. Întindem una dintre bucați, pe zona de de lucru, care a fost ușor pudrată cu faină. Apoi, tapetăm forma cu unt și așezăm pe fundul acesteia o foaie de hârtie de copt. Punem foaia de aluat în forma de gătit.

Din cealaltă bucată de aluat, formăm 3 șnururi lungi cât circumferința formei. Împletim șnurulețele de aluat și le așezăm de jur împrejurul foii de aluat din formă. Acoperim forma și o lăsăm timp de 30 minute, într-un loc ferit de curenți reci de aer.

Între timp, ne apucăm de preparare umpluturi. Amestecăm ricotta sau brânza de vaci cu oul apoi adăugăm zahărul, zahărul vanilat, grișul și făina, iar la sfârșit adăugăm bobițele de ciocolată.

Pasca se umple numai înainte de a fi băgată la cuptor. Dacă o umplem imediat după ce am adăugat aluatul în forma și apoi o lăsăm la dospit cu tot cu umplutură, aluatul se umezește și după coacere rămâne crud.

După 30 de minute de dospire, pudrăm foaia inferioară de aluat cu o linguriță de griș și umplem pasca cu crema de brânză. Ungem marginile împletite cu un albuș ușor bătut cu furculița și presărăm codițele de zahăr pe cordonul împletit.

Adăugăm înca 10 grame de bobițe de ciocolată peste umplutura de brânză și introducem pasca în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40-45 minute. Scoatem pasca din cuptor și o lăsăm să se răcească timp de 5 minute, după care o scoatem din formă și o lăsăm să se răcească complet pe un grătar.

Sursă: Laura Adamache

Pasca cu ciocolată – varianta 2

Ingrediente:

● 500 de grame de aluat de cozonac

● patru ouă

● un pahar cu lapte dulce

● patru linguri cu unt

● două linguri de cacao

● 150 de grame de zahăr

● 100 de grame de ciocolată

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu zahărul până când amestecul devine precum o cremă. Peste crema obținută se pune făina, apoi se adaugă laptele cald și cacao. Se amestecă totul pe foc mic până când compoziția se îngroașă. Se adaugă rom și vanilie, apoi se pune ciocolată topită într-un vas cu aburi.

Când crema este suficient de groasă, se lasă să se răcească timp de 10 minute și se adaugă untul, amestecând încet. Se împarte compoziția în jumătate. Se ung tăvile cu unt. În fiecare tava se înconjoară cu o coroană de aluat, se toarnă jumătate din umplutură, se unge aluatul cu gălbenuș și se dă pasca la copt în cuptorul fierbinte. Se lasa focul mic timp de 15 minute, apoi, la foc potrivit, înca o jumătate de oră. Când aluatul a devenit rumen și strălucitor, pasca este gata.

Sursă: Gustos

Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Suma pare ireală! Câți lei primește salariu lunar o casieriță în Mega Image
FOTO. Dana Săvuică, imagini interzise cardiacilor, la 51 de ani! Cum arată în costum de...
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
La ce bancă își ține banii Gigi Becali! Cum a fost surprins milionarul alături de...
Iohannis a făcut ANUNŢUL! Vor fi noi RESTRICŢII pentru români. 'Trebuie luate măsuri acum'
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Premieră în modul de contestare a amenzilor de circulație. Se schimbă tot ce știai!
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Previziuni sumbre ale unui epidemiolog: „Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor...
Am aflat câte clase are Cătălin Botezatu, de fapt. Îți vei schimba părerea despre el
O scrisoare de AMOR a excentricei regine Maria Antoaneta a DEZĂLUIT ceva INCREDIBIL după aproape...
Dan Negru, în pericol după scandalul cu Biserica. L-au ameninţat cu moartea
Bill Gates face o nouă previziune sumbră. Criza uriașă care va afecta întreaga omenire
IOHANNIS anunță că se vor lua MĂSURI DRASTICE: Suntem în al 12-lea CEAS!
Pompieri, chemați să salveze o femeie care atârna de o stâncă. Au rămas perplecși la...
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Maria Ghiorghiu a făcut tristul anunț
STARE DE URGENȚĂ în România! Nu s-a mai întâmplat asta de la Al Doilea Război...
Un nou lockdown în România?! Situație disperată pentru milioane de români. Nu se mai poate...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021