Noul concept de design la restaurantele McDonald’s din Franța. GALERIE FOTO

Redactor:
Aura Stan
Procesul de modernizare al restaurantelor McDonald's a început deja în Franța. Reamenajarea în această țară poartă semnătura lui Patrick Norguet, care a reușit să impună un nou concept de design

În Franța, mai multe restaurante din lanțul McDonald’s au început să fie modernizate. Reamenajarea poartă semnătura lui Patrick Norguet, care a reușit să impună un nou concept de design, dând astfel o notă de originalitate și identitate lanțului de restaurante, informează FastCompany.com.

Francezii ocupă locul secund în topul consumatorilor mondiali de Mcdonald’s – „McDo”, așa cum numesc ei fast-food-ul amerian .

Pentru a atrage cât mai mulți clienți, investitorii francezi au pus în aplicare o strategie nouă. Ei susțin că majoritatea ingredientelor pentru produsele și specialitățile comercializate în restaurantele McDonald’s provin de la fermierii francezi. În plus, ei au deschis un lanț de 130 de „McCafenele”, de unde clienții pot comanda, pe lângă meniuri fast-food, cafele și produse de patiserie. Renumitul designer parizian, Patrick Norguet, va semna designul de interior al acestor cafenele.

Noua identitate este o încercare de redefinire a McDonald’s ca restaurant de familie, și nu ca un loc preferat de adolescenți. Spațiul va avea diverse module care să acopere diverse funcții sociale: „Un adolescent grăbit poate să mănânce din picioare, dar o familie poate avea parte de tihnă dorită într-un alcov echipat că un terminal din era digitală”.

Mamele pot avea grijă liniștite de bebeluși, fără să se ridice de la masă sau să stea la cozi interminabile pentru a solicita un meniu. Comanda le va fi preluată de personal, după simpla apăsare a unui buton și le va fi livrată direct la masă. Norguet folosește predominant albul, la care adaugă culori îndrăznețe pentru a puncta detaliile, inclusiv roșu și galben.

„Patrick Norguet a reușit o performanță, răsturnând întrutotul codurile estetice ale clasicelor restaurante Mc Donald’s”, scrie diisign.com.

Fotografiile au fost realizate într-un restaurant McDonald’s din apropierea orașului Toulouse, iar șase alte restaurante sunt în curs de reamenajare în Franța.

Inchide