Nuca de cocos protejează ficatul de efectele alcoolului

Redactor:
Mădălina Chițu
Nuca de cocos protejează ficatul de efectele alcoolului
Nuca de cocos conține în proporție de 90 la sută grăsimi saturate, grăsimi „bune", necesare structurii celulare pentru păstrarea integrității și fermității organismului, spun medicii nutriționiști.

Nuca de cocos conține în proporție de 90 la sută grăsimisaturate, grăsimi „bune”, necesare structurii celulare pentrupăstrarea integrității și fermității organismului, spun mediciinutriționiști. Potrivit specialiștilor, aceste grăsimi suntesențiale pentru absorbția calciului în oase și protejează ficatulde efectele toxice ale alcoolului, fumatului și alimentației bogateîn kilocalorii. De asemenea, fructul întărește sistemul imunitar,iar acizii Omega 3 conținuți se absorb mai bine la nivelulțesutului atunci când regimul alimentar este bogat în acizisaturați. Medicii nutriționiști recomandă nuca de cocos persoanelorcare doresc să își mențină silueta, deoarece ajută la reglareametabolismului.
În plus, fructul este un aliat de nădejde în cazul răcelilor,deoarece are proprietăți antivirale și influențează stopareadezvoltării virusului gripal. Specialiștii în nutriție completeazăcă uleiul din cocos reduce influența colesterolului rău dinorganism și reglează valorile mari.
Nuca de cocos mai este folosită și în industria cosmetică, iarefectele acestui fruct asupra pielii sunt spectaculoase. Astfel,cremele pe bază de nucă de cocos redau fermitatea, elasticitatea șistrălucirea pielii. Folosit ca balsam de buze, acest fruct hrăneștepielea uscată și previne apariția crăpăturilor inestetice. Măștilede păr pe bază de nucă de cocos au proprietatea de a redastrălucirea podoabei capilare și de a întări firul de păr.

Inchide