O britanică și-a găsit casa ocupată de către o familie de moldoveni

Redactor:
Laura Holban
O femeie din Marea Britanie a decis să-și vândă o casă pe care o moștenise de la mama sa, însă a întâmpinat o problemă neprevăzută.

O femeie din Marea Britanie a decis să vândă o casă pe care o moștenise de la mama sa, însă a întâmpinat o problemă neprevăzută. După mai mulți ani în care casa a fost închiriată, locuința a rămas liberă și până să fie ocupată de noii proprietari, o familie de opt moldoveni se mutase în ea, scrie Daily Mail.

Janice Mason își găsise deja un cumpărător interesat de casă și a crezut că întreaga tranzacție se va realiza fără probleme. Însă, în locuința moștenită, femeia a găsit un grup de opt persoane, patru adulți și patru copii, cel mai probabil modoveni care s-au instalat intrând pe ușa din spate. Femeia a aflat că locuința sa în valoare de 300.000 de euro fusese ocupată, după ce vecinii au vrut să îi întâmpine pe noii locatari și au dat de cei opt chiriași neașteptați.

Alertată de vecini, femeia s-a grăbit să ajungă la proprietate împreună cu soțul său, însă nu au putut intra deoarece toate încuietorile au fost schimbate. Poliția i-a atenționat pe soții Mason că nu au autoritatea de a acționa în acest caz deoarece este o problemă de drept civil. Singura soluție care le-a rămas celor doi este să îi dea în judecată pe cei care le-au ocupat casa, însă un astfel de proces i-ar putea costa mii de lire sterline și până la opt luni de umblat prin tribunale. „Trăim un calvar în momentul de față. Nu putem mânca, nu putem nici dormi cum trebuie. A trebuit să informăm cumpărătorul că locuința a fost ocupată și că nu putem continua tranzacția. Picătura care a umplut paharul este că nouă ne revine factura electrică pentru consumul lor”, a explicat Janice Mason. Nici soțul lui Janice nu este mulțumit de situația actuală. „Am plătit toate taxele întreaga mea viață și am respectat legea. Însă uite, când se întâmpla așa ceva, legea se întoarce împotriva mea”, a explicat acesta.

Noi chiriași le-au arătat soților Mason un contract de închiriere potrivit căruia o femeie pe nume Sharon Wright le-a dat locuința pentru suma de 2.400 de euro pe lună. Cei doi au încercat să o găsească pe această femeie însă fără niciun rezultat. Nici noii chiriași nu i-au ajutat, nefurnizându-le un număr de telefon al acestei femei.

Inchide