• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

OSCAR 2012. Denzel Washington: Soția mea votează în locul meu pe buletinele pentru Oscaruri

OSCAR 2012. Denzel Washington: Soția mea votează în locul meu pe buletinele pentru Oscaruri
Deși sunt considerate cele mai importante premii de la Hollywood, Denzel Washington spune că își acordă voturile, în fiecare an, fără să urmărească toate filmele și pe actorii nominalizați la Oscar.

Actorul american Denzel Washington a spus că soția sa votează în locul lui, pe buletinele de vot care îi sunt trimise pentru desemnarea laureaților de la gala premiilor Oscar, întrucât starul american nu urmărește toate filmele din competiție, informează dailymail.co.uk.

Deși sunt considerate cele mai importante premii de la Hollywood, Denzel Washington spune că își acordă voturile, în fiecare an, fără să urmărească toate filmele și pe actorii nominalizați la Oscar.

Starul american de culoare, de două ori premiat cu Oscar, a mărturisit într-un interviu recent că soția sa, Pauletta, votează în locul lui pe buletinele de vot pentru desemnarea câștigătorilor de la gala premiilor Oscar, o gală criticată tot mai mult în ultimii ani și acuzată că a pierdut contactul cu realitatea și că a devenit o ceremonie elitistă.

Denzel Washington, în vârstă de 57 de ani, a făcut aceste declarații în timp ce se afla în plin turneu de promovare a celui mai recent film al său.

„De fapt, soția mea urmărește toate filmele nominalizate. Știți, ei îmi trimit DVD-urile și ea se uită la toate. Practic, ea este aceea care votează. Sunt sincer cu voi când vă spun asta. Eu ma uit doar la câteva dintre filme, dar ea se uită la toate. Și îmi spune de multe ori: «Nu, nu, nu! Chiar nu vrei să ignori filmul acela»”, a declarat Denzel Washington.

Declarațiile starului american au fost făcute în aceeași perioadă în care în Statele Unite au fost publicate rezultatele unui studiu, care a scos în evidență faptul că membrii cu drept de vot din Academia de film americană – organizația care acordă premiile Oscar – sunt într-o proporție covârșitoare persoane albe, în vârstă de peste 60 de ani și care provin din clasa de mijloc.

Academia de film americană nu dezvăluie niciodată lista membrilor cu drept de vot. Se spune că această listă este formată din actori premiați și nominalizați la Oscar și reprezentanți ai industriei cinematografice.

Potrivit Los Angeles Times, dintre cei 5.765 membri cu drept de vot ai Academiei de film americane 94% sunt albi, 77% sunt bărbați și 54% sunt în vârstă de peste 60 de ani.

Deși aceste cifre sunt reprezentative pentru comunitatea producătorilor de film, ele nu reflectă aproape deloc realitatea demografică existentă în rândul publicului care urmărește filmele de la Hollywood.

Tom Sherak, președintele Academiei de film americane, consideră că asociația pe care o conduce trebuie să își diversifice structura. La rândul său, Denzel Washington, unul dintre cele mai mari staruri de culoare de la Hollywood, spune că structura Academiei de film americane ar trebui să reflecte mai bine proporțiile rasiale din America.

Citește aici totul despre FILME OSCAR 2012

Inchide