OSCAR 2012. LISTA CÂȘTIGĂTORILOR. Care sunt FILMELE anului. DOI ROMÂNI, ONORAȚI în timpul Galei. LIVE

Redactor:
Raluca Ion
Filme Oscar 2012 LIVE. LISTA caștigatori. Cel mai bun film din 2012 este...

Câștigătorii premiilor OSCAR 2012 au fost anunțați duminică noapte, în cadrul galei care a avut loc la Centrul Hollywood & Highland. Marele câștigător este filmul „The Artist”, de Michel Hazanvicius, care a luat Oscarul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal și cea mai bună coloană sonoră originală. Marele său rival, „Hugo”, l-a depășit la numărul de premii, dar nu și la importanța lor. Pelicula lui Martin Scorsese și-a adjudecat trofeele pentru cea mai bună imagine, cele mai bune efecte speciale, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet și cea mai bună scenografie.

Ediția, prezentată de Billy Crystal, s-a desfășurat sub semnul nostalgiei și a avut de la pasaje de musical, până la fragmente din filme venite din vremurile de demult. Gala a avut și un moment dedicat inovației tehnologice – atunci când a fost prezentată pe ecran camera digitală ultrarapidă pentru echipa de la Vision Research, din care fac parte doi români, Radu Corlan și Petru Pop. Echipa de cercetători a primit în acest an premiul Academiei Americane de Film.

LISTA COMPLETĂ A CÂȘTIGĂTORILOR LA OSCAR 2012

UPDATE 06:36 CEL MAI BUN FILM – „THE ARTIST”

Tom Cruise a anunțat cel mai important premiu al serii. Producătorul Thomas Langmann a prezentat mulțumirile sale adânci, în timp ce simpaticul cățel Uggie și-a făcut și el intrarea în scenă. Regizorul Michel Hazanavicius a adăugat că mulțumirile lui sunt îndreptate către trei oameni: „Billy Wilder, Billy Wilder și Billy Wilder”.

UPDATE 06:30 CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL – Meryl Streep

Meryl Streep este la a 17-a nominalizare și la al treilea premiu Oscar. În timpul discursului, le-a declarat celor prezenți că este conștientă că este ultima statuetă aurie pe care o primește. Le-a muțumit prietenilor vechi și noi și adăugat că lucrul care contează cel mai mult pentru ea este prietenia.

Sursa foto: Daily Mail

UPDATE 06:25 Cel mai bun actor de la ediția precedentă, Colin Firth, a urcat pe scenă. El va anunța câștigătoarea trofeului pentru cea mai bună actriță.

UPDATE 06:19 CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL: Jean Dujardin, „THE ARTIST”

AFP___Mediafax_Foto-JOE_KLAMAR

Dacă Ludovic Bource, autorul coloanei muzicale a peliculei „The Artist”, a omis să spună „Mulțumesc, America”, Jean Dujardin nu a avut această reținere. „Iubesc țara voastră”, a fost primul locuru pe care l-a rostit când a urcat pe scenă. Dujardin a amintit de prima ediție din istoria Oscarurilor, la care biletul a costat 5 dolari și care a durat 15 minute. „Vremurile s-au schimbat”, a conchis el.

UPDATE 06:16 Natalie Portman a câștigat în 2011 titlul de cea mai bună actriță pentru rolul din „Lebăda Neagră”. Acum este rândul ei să prezinte Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

UPDATE 05:55 Billy Crystal vorbește despre Meryl Streep, care a fost nominalizată de 17 ori și a cștigat doar de două. „De 15 ori a stat și s-a uitat cum altele iau premiul. Pentru asta merită un Oscar”, a spus prezentatorul

UPDATE 05:54 CEL MAI BUN REGIZOR – Michel Hazanavicius, „THE ARTIST”

Hazanavicius s-a declarat cel mai fericit regizor din lume și a mulțumit întregii lui echipe, inclusiv câinelui Uggie. Trofeul a fost prezentat de Michael Douglas, pe care Billy Crystal l-a introdus în scenă într-un fel plin de umor: „A ocupat Wall Street-ul, înainte ca acest lucru să fie cool”.

UPDATE 05:49 CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ANIMAT – „THE FANTASTIC FLYING BOOKS OF MR MORRIS LESSMORE”

UPDATE 05:44 CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DE FICȚIUNE – „THE SHORE”

UPDATE 05:38 Moment special dedicat la Oscar românilor Petru Pop și Radu Corlan, doi dintre inventatorii camerelor digitale ultrarapide, folosite la filmarea unor producții precum „Inception”, „Sherlock Holmes” și „Mission Impossible”. Invenția lor, onorată cu un Oscar pentru tehnologie, decernat înaintea Oscarurilor pentru realizări artistice, a fost prezentată pe ecran. La fel și un fragment din ceremonia de premiere.

UPDATE 05:30 CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL„MIDNIGHT IN PARIS”, Woody Allen

UPDATE 05:29 CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT – „THE DESCENDANTS”, Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash

UPDATE 05:27 Provocatoare, Angelina Jolie a urcat pe scenă îmbrăcată într-o rochie despicată care lăsa să i se vadă copsa dreaptă, și a anunțat câștigătorul distincției pentru cel mai bun scenariu adaptat și pentru cel mai bun scenariu original. La prima categorie, s-a impus o dramă de familie: „The Descendants”

UPDATE 05:15 CEA MAI BUNĂ MELODIE ORIGINALĂ – „Man or Muppet”, „THE MUPPETS”

UPDATE 05:14 CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ ORIGINALĂ – „THE ARTIST”

Ludovic Bource nu are studii muzicale, însă a creat o coloană sonoră „lucrată atent, cu foarte multă pasiune”, după cum spune criticul de film Irina Nistor. „Mi-ați făcut o onoare specială. Vă rog pe toți să mă acceptați pentru că am multă dragoste de oferit”. Potrivit New York Times, producătorul Harvey Weinstein l-a instruit înainte de ceremonie să spună „Mulțumesc, America”. Nu l-a ascultat însă.

UPDATE 05:11 Penelope Cruz prezintă premiul la categoria cea mai bună coloană sonoră originală.

UPDATE 05:09 „Felicitări domnului Plummer. A făcut ca vârsta medie a actorilor care au câștigat Oscarul să ajungă la 67 de ani”, calculează în glumă Billy Crystal. Își continuă tirada, luând-o în vizor pe actrița Viola Davis, din „The Help”. „Cred că se gândește acum la discurs „Vreau să-i mulțumesc scenaristului și regizorului care au creat rolul unei femei puternice de culoare, care nu a fost jucat de Tyler Perry””.

UPDATE 05:02 CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDARChristopher Plummer, „BEGINNERS”

Christopher Plummer, este, la 82 de ani, cel mai bătrân actor care primește un Oscar. „De când eram în burta mamei exersez discursul de mulțumire”, a spus el, exprimându-și recunoștința față de Academie, de fiica și de soția lui, care pentru faptul că îl suportă și în salvează de fiecare dată „merită premiul Nobel pentru pace”. Când a ajuns în centrul de presă, Christopher Plummer a spus că el nu crede nicio secundă că este cel mai bătrân actor care a primit premiul Academiei. „Cred că Charlie Chaplin avea 83 de ani, când a luat Oscarul, chiar dacă era unul onorific”, a argumentat el.

UPDATE 04:56 CELE MAI BUNE EFECTE SPECIALE – „HUGO”

„Hugo”, care îl aduce în prim plan pe creatorul efectelor speciale, nu putea rata trofeul la această categorie

UPDATE 04:49 CEL MAI BUN FILM DE ANIMAȚIE: „RANGO”

„Rango”, de Gore Verbinski, a fost decreat cel mai bun desen animat. Verbinski, care a regizat primele trei filme „Pirații din Caraibe”. nu știe dacă filmul său este unul pentru copii. „Dar a fost creat cu siguranță de niște oameni mari care se poartă ca niște copii”.

UPDATE 04:46 Chris Rock vorbește despre cât de mult îi plac filmele de animație. „Ești grasă? Poți să joci rolul unei prințese piele și os!”

UPDATE 04:43 CEL MAI BUN DOCUMENTAR: „UNDEFEATED”

„Acum un an. stăteam deprimați în camera de montaj și un prieten ne-a spus: „Nu vă faceți griji, la anul o să fiți la Oscar”. I-am spus că e un idiot, dar ne-am înșelat”, a spus unul dintre câștigători. Robert Downey Jr. și Gwyneth Paltrow au prezentat premiul, cu un Downey Jr. amuzant, pretinzând că filmează un documentar intitulat „Prezentatorul”

UPDATE 04:41 În scenă apar două păpușile Muppets, Kermit și Miss Piggy. Aceasta din urmă e revolată că nu a câștigat până acum nicio statuetă aurie.”Este tipul ca Spielberg să facă loc și pentru cei ca noi”, pufnește ea.

UPDATE 04:26 CEL MAI BUN MIXAJ DE SUNET – „HUGO”

UPDATE 04:26 CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET – „HUGO”

UPDATE 04:25 CEL MAI BUN MONTAJ – „THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO”

Angus Wall și Kirk Baxter nu se așteptau să plece acasă cu un Oscar în această seară, când toată lume paria pe „Hugo”. „Hai să plecăm de aici”, au spus cei doi, care au fost pe aceeași scenă și anul trecut, pentru „The Social Network”.

UPDATE 04:22 Vedem scene din „Vrăjitorul din Oz” și tocmai când era gata să ne simțim cuprinși de magie în imaginile alb negru apar membri unui focus grup, care vorbesc despre cât de slab e filmul. Când sunt întrebați cine nu le-a plăcut, unul dintre nume este chiar cel al lui Dorothy. Cam asta s-ar fi putut întâmpla cu „Vrăjitorul din Oz”, astăzi, când industria cinematografică e obsedată de încasări.

UPDATE 04:12 CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR – Octavia Spencer, „THE HELP”

A mulțumit tremurând și plângând, dar a încercat să facă o glumă printre lacrimi: „Mulțumesc Academiei că m-a pus alături de cel mai sexy tip din sală”.

UPDATE 04:09 CEL MAI BUN FILM STRĂIN: „A SEPARATION”, Iran

Câștigătorul la această categorie nu este o surpriză, pelicula care vorbește despre condiția femeii în lumea musulmană fiind de la bun început creditată cu mari șanse de criticii de film. Trofeul este acceptat de regizorul Asghar Farhadi.

UPDATE 04:07 Sandra Bullock prezintă filmul pentru cel mai bun film străin. „Pentru că este un eveniment internațional și în lume sunt 1,2 miliarde de chinezi, am fost rugată să prezint acest premiu în chineză. Din fericire, o vorbesc fluent”, asigură Sandra Bullock, care începe să vorbească în germană.

UPDATE 04:00 CEL MAI BUN MACHIAJ: „THE IRON LADY”

UPDATE 03:56 CELE MAI BUNE COSTUME – „THE ARTIST”

Câștigătorul este creatorul de costume Mark Bridges. „Am fost un puști, care visa și mânca filme pe pâine”, a spus Bridges.

UPDATE 03:55 „Întâmpinați, vă rog, un vis recurent de-ale mele, Cameron Diaz și Jennifer Lopez”, spune Billy Crystal în timp ce în scenă intră prezentatoarele categoriei Cele mai bune costume.

UPDATE 03:52 Este o seară a tributului adus cinematografiei. Pe ecran rulează scene din filme care au făcut istorie precum „Forrest Gump”, „Exorcistul” sau „Războiul Stelelor”

UPDATE 03:45 CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE – „HUGO

Câștigătorii sunt soț și soție: Dante Ferretti și Francesca Lo Schiavo

UPDATE 03:43 PRIMUL OSCAR: CEA MAI BUNĂ IMAGINE – „HUGO”

Robert Richardson acceptă premiul: „Nu pot să cred că cineva a pus premiul pentru imagine primul”.

UPDATE 03:42 Tom Hanks prezintă primul premiu.

UPDATE 03:40 Prima glumă oficială de la Oscar îi aparține prezentatorului: „A fost „Extrem de tare și incredibil de aproape”. Așa cum urmăresc rudele mele acest show”. Și a urmat o a doua glumă care spune că industria americană de film nu creează doar pelicule nemuritoare ci și resentimente care dăinuie o viață. Billy Crystal parodiază pe ritmuri de musical filmele nominalizate.

UPDATE 03:35 Pe ecran rulează o parodie în care prezentatorul Billy Crystal, trece dintr-un film nominalizat la Oscar în altul, de la „The Artist” la „Harry Potter”, transformându-le fără deosebire în comedii. Este a noua oară când Billy Crystal prezintă premiile Oscar.

UPDATE 03:30 Gala premiilor Oscar este deschisă de actorul Morgan Freeman. „Cu toții suntem fascinați de magia filmului. Acest eveniment magic ne permite să celebrăm prezentul și să contempăm trecutul glorios”, spune Freeman, făcând aluzie la peliculele care fac referire la începuturile cinematografiei.

UPDATE 03:22 Toată lumea este în interiorul Centrului Hollywood & Highland. Ceremonia va începe în 8 minute.

UPDATE 03:16 Brad Pitt remarcă ce viață ușoară au bărbații pe covorul roșu. Nu trebuie să-și bată prea mult capul cu ținutele: poartă doar alb și negru. Când e întrebat dacă el și George Clooney, și el nominalizat la categoria cel mai bun actor, nu sunt rivali el răspunde. „E în natura noastră să fim competitivi”, însă adaugă că se distrează bine împreună.

UPDATE 03:12 George Clooney e întrebat dacă l-a văzut cumva pe Brad Pitt și îi spune reporterului că, dacă vrea să îl găsească, trebuie să îl se ducă acolo unde aude oamenii aclamând. „Sunt destule urale și pentru tine”, vine imediat replica, iar Clooney parează cu o glumă: „I-am plătit.”

UPDATE 03:05 Inițial, lui Sacha Baron Cohen i-a fost interzis accesul pe covorul roșu, însă, într-un final, Academia Americană de Film a cedat și i-a trimis două invitații actorului, gest pe care avea să-l regrete. Sacha Baron Cohen a venit, așa cum a promis, îmbrăcat în diactator, și nu doar atât. A adus cu el o urnă cu cenușă, cea a lui Kim Jong Il, a spus el, pe care vărsat-o pe prezentatorul Ryan Seacrest.

UPDATE 03:00 Penelope Cruz a apărut îmbrăcată într-o rochie Armani Prive și a povestit că nu stă mult pe gânduri atunci când își alege ținutele: „Știu ce-mi place și ce nu-mi place”.

Yahoo/Steve Granitz

UPDATE 02:49 Când actorul Jean Dujardin este întrebat care a fost primul lucru pe care l-a făcut după terminarea filmărilor la „The Artist”, răspunde fără echivoc: „Mi-am ras mustața”. Actorul este însoțit de Alexandra Lamy.

Foto: Yahoo.com / Photo By Steve Granitz

UPDATE 02:45 Colin Firth, câștigătorul trofeului pentru cel mai bun actor anul trecut, vorbește despre ultimul său rol din „Gambit” și spune cât de confortabil se simte în pielea unui personaj negativ. „Nu faci eforturi să te placă cineva”, povestește el.

UPDATE 02:30 Agitație mare pe covorul roșu. Necunoscute care se insinuează lângă actori, scenariști și regizori ca să prindă un loc bun în cadru care să le asigure nemurirea. Fotografi strigând la invitați ca să-i întoarcă cu fața spre ei. „Maiestate!”, se aud țipetele fotografilor către Albert de Monaco. Și în aceeași secundă în care e chemată cu fața către blitz Maiestatea, un alt urlet rupe aerul: „Jennifer!”. Pe covorul roșu trece Jennifer Lopez.

Foto: Yahoo.com / Photo by Kevin Mazur

Fotografii îi scandează numele, îi spun că arată minunat și o roagă să le arate umerii. Unii dintre ei strigă „Valentino”, semn că au recunoscut casa a cărei creație diva a ales să o poarte la Gala Oscar 2012.

UPDATE 02:18 A sosit prințul Albert de Monaco împreună cu soția lui, Charlene. Albert de Monaco spune că nu se poate abține să nu se gândească în aceste momente la mama lui, actrița Grace Kelly, care a trecut în neființă în urmă cu 30 de ani.

UPDATE 02:14 Actrița Milla Jovovich spune că se află pentru prima dată la Oscar și că a vrut să strălucească cu această ocazie.

UPDATE 02:12 O apariție încântătoare pe covorul roșu: Rooney Mara, nominalizată la categoria cea mai bună actriță pentru rolul ciudatei și inadaptatei detective din „The Girl with the Dragon Tattoo”. Poartă o rochie Givenchy și nici nu-ți vine să crezi că a reușit să o interpreteze atât de bine pe fata îmbrăcată cu haine de vagabond din filmul lui David Fincher.

Foto: Yahoo.com / Photo by Kevin Mazur

UPDATE 01:48 Viola Davis, protagonista din „The Help”, le zâmbește fotografilor. Ea este cea care ar putea lua premiul pentru interpretare feminină, în defavoarea lui Meryl Streep.

Foto: Yahoo/Steve Granitz/WireImage

UPDATE 01:40 Nominalizat la Oscar pentru rol principal în The Descendants, George Clooney își face apariția pe covorul roșu nu singur, ci însoțit de prietena sa, Stacy Keibler, îmbrăcată cu o rochie aurie.

Foto: Yahoo.com / Photo By Steve Granitz

UPDATE 01:33 Doar 26 de minute au mai rămas până la cea de-a 84-a Gală a Premiilor Academiei. Pe covorul roșu s-au lăsat fotografiate Milla Jovovich și Jane Seymour.

Foto: Yahoo.com / Kevin Mazur

UPDATE 01:20 Michel Hazanavicius, regizorul filmului „The Artist”, favoritul din acest an, și-a făcut apariția, alături de Berenice Bojo.

Foto: Yahoo.com / Photo By Michael Buckner

Robert Gould, cel care s-a ocupat de decorurile filmului, e și el acolo. El a spus că nici n-a știut că cineva se va uita la un film alb-negru, franțuzesc și în mare parte mut, dar faptul că a fost un succes demonstrează că orice este posibil, scrie New York Times

UPDATE 01:00 La Gală au ajuns deja auditorii de la PriceWaterhouseCoopers, cei care numără voturile membrilor Academiei, cu servietele lor pline cu plicuri cu numele laureaților, scrie New York Times. Soarta câștigătorilor Oscar este acum, la propriu, în mâinile lor.

UPDATE 00:45 Vedetele au început să sosească deja la Gala Oscar. Au fost pe covorul roșu pe actrița Sarah Hyland, designerul de costume Mark Bridges sau actorul Mario Lopez pe care l-ați văzut pe vremuri în „Salvați de clopoțel”. Este de-abia încălzirea.


După cum observa criticul de film Irina Nistor, tema centrală la OSCAR 2012 este trecutul. „War Horse”, de Steven Spielberg, te duce în focul luptelor din Primul Război Mondial. „Hugo”, de Scorsese, te poartă până la începuturile filmului, în timp ce acțiunea din „The Artist” se petrece în 1929, momentul în care cinematografia făcea trecerea la sonor. „The Help”, de Tate Taylor, se desfășoară în America segregată rasial a anilor ’60, iar „Extremely Loud and Incredibly Close”, în cea a din zilele de după atentatele de la 11 septembrie. Cât despre „Midnight in Paris”, această peliculă te poartă în ce timp vrea ea, de la Parisul anului ’20, până la cel din vremea lui Ludovic al XIV-lea.

„Hugo” și „The Artist”, favorite la categoria cel mai bun film

Deși are mai puține nominalizări la Oscar decât „Hugo”, 10 față de 11, „The Artist” este marele favorit al acestui an, cu un șir lung de trofee acumulate la Globurile de Aur, BAFTA sau Cesar. Însă Manuela Cernat, critic de film și prorector la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, nu exclude o răsturnare de situație, cel puțin la categoria cel mai bun film. „S-ar putea ca mândria americană să-l aducă în prim plan pe Scorsese și pe al său „Hugo””. Un film minunat, în opinia ei, care demonstrează că tehnologia 3D poate fi folosită „nu doar pentru prostioare gen „Avatar”, ci și pentru a face un film adevărat, un film magic, un film de cultură”. Lungmetrajului nu îi va scăpa însă, crede ea, trofeul la categoria efecte speciale, domeniu în care a făcut pionierat Georges Melies, personajul său central.

Meryl Streep versus Viola Davis

Manuela Cernat spune că Meryl Streep are mari șanse la un Oscar pentru rolul său din „The Iron Lady”, în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher. Asta doar dacă, în America condusă de Obama, nu primează corectitudinea politică și nu va fi preferată actrița Viola Davis din „The Help”. „În plus, „The Help”, are o temă general valabilă pe toate meridianele, cea a exploatării, lucru care nu e valabil pentru biografia lui Margaret Thatcher” continuă Manuela Cernat. Ea una, a fost cucerită de jocul lui Meryl Streep. „Este o actriță uluitoare, jocul ei este extraordinar. E o actriță care știe să-și modifice până și vocea și felul de a rosti cuvintele pentru a semăna cu Margaret Thatcher”.

Manuela Cernat i-ar da Oscarul pentru interpretare masculină lui George Clooney, pentru prestația din „The Descendants”, în defavoarea lui Brad Pitt, care joacă în „Moneyball”, un „film destul de sărac și de static”. Potrivit ei, Martin Scorsese ar trebui să câștige premiul pentru regie. Lungmetrajul semnat de el ar putea fi surclasat însă la capitolul scenografie de „The Artist”, pentru felul în care a reușit să recreeze atmosfera de la sfârșitul anilor ’20.

Ce premiu ar merita „Midnight in Paris”

„”War Horse”, filmul lui Spielberg, ar putea lua premiul pentru imagine. Filmul lui e foarte frumos, dar e un film de acțiune care nu poate intra în competiție cu cele două filme culte la categoria cel mai bun film”, crede Manuela Cernat. În opinia sa, pelicula care va câștiga la categoria cel mai bun film străin este producția iraniană „A Separation”, în regia lui Ashgar Farhadi, care vorbește despre condiția femeii în lumea musulmană.

Manuela Cernat și-ar dori să existe un Oscar special, care să fie decernat filmului „Midnight in Paris”, pentru „poezie, pentru fior romantic, pentru nostalgie”.

Coloana sonoră din „The Artist”, „lucrată atent, cu foarte multă pasiune”

Criticul de film Irina Nistor îi este foarte greu să aleagă între „The Artist” și „Hugo”, atunci când vorbește despre pelicula care ar putea câștiga la categoria cel mai bun film. „Cred că ar putea fi preferat „The Artist”, este European, dar acțiunea se petrece la Hollywood, într-o perioadă în care europenii venea la Hollywood. Este un amestec făcut să câștige premii”, crede ea. În ceea ce-I privește pe actori, rolul din „The Descendents” ar putea să-I aducă lui Clooney un Oscar. Este însă un lucru care trebuie luat în calcul. „Foarte mulți dintre cei care votează sunt actori, iar la Hollywood există rivalități. Din această cauză ar putea să-I dea Oscarul lui Jean Dujardin, protagonistul din „The Artist”, cu care nu au nicio treabă”, spune Irina Nistor. Totodată, ea ar răsplăti cu un Oscar și muzica din „The Artist”, lucrată atent, cu foarte multă pasiune.

Cea de-a 84 ediție a premiilor Oscar va avea loc în această noapte, începând cu 3:00. ora României. Numele câștigătorilor vor fi anunțate de staruri precum Ben Stiller, Bradley Cooper, Penelope Cruz, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Tom Cruise, Tom Hanks și Jennifer Lopez

LISTA COMPLETĂ A NOMINALIZĂRILOR LA OSCAR

CEL MAI BUN FILM: „The Artist”, de Michel Hazanavicius, ” War Horse”, de Steven Spielberg, „Hugo”, de Martin Scorsese, ” Midnight in Paris”, de Woody Allen, ” The Tree of Life”, de Terrence Malick, „Extremely Loud and Incredibly close”, de Stephen Daldry, „Moneyball „, de Bennett Miller, „The Descendants”, de Alexander Payne, și ” The Help”, de Tate Taylor

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL: Demian Bichir („A Better Life”), George Clooney („The Descendants”), Gary Oldman („Tinker, Taylor, Soldier, Spy”), Brad Pitt („Moneyball”), Jean Dujardin („The Artist”)

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL: Glenn Close („Albert Nobbs”), Viola Davis („The Help”), Meryl Streep („The Iron Lady”), Rooney Mara („The Girl with the Dragon Tattoo”), Michelle Williams („My Week with Marilyn”)

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR: Kenneth Branagh (My Week With Marilyn), Jonah Hill („Moneyball”), Nick Nolte („Warrior”), Cristopher Plummer („Beginners”) Max von Sydow (Extremely loud and incredibly close)

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR: Berenice Bejo („The Artist”), Jessica Chastain („The Help”), Melissa McCarty („Bridesmaid”), Janet McTeer („Albert Nobbs”), Octavia Spencer („The Help”)

CEL MAI BUN FILM DE ANIMAȚIE: „A Cat in Paris”, „Chico&Rita”, „Kung Fu Panda 2”, „Puss in Boots”, „Rango”

CEA MAI BUNĂ IMAGINE: „The Artist”, „The Girl with the Dragon Tattoo”, „Hugo”, „The Tree of Life”, „War Horse”

CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE: „The Artist”, „Harry Potter and the Deathly Hallows 2”, „Hugo”, „Midnight in Paris”, „War Horse”

CELE MAI BUNE COSTUME: „Anonymous”, „The Artist”, „Hugo”, „Jane Eyre”, „W.E”

CEA MAI BUNĂ REGIE: Michel Hazanavicius („The Artist”), Alexander Payne („The Descendants”), Martin Scorsese („Hugo”), Woody Allen („Midnight in Paris”), Terrence Malick („The Tree of Life”)

CEL MAI BUN LUNGMETRAJ DOCUMENTAR: „Hell and back Again”, „If a Tree Falls: A Story of the Earth liberation Front”, „Paradise lost 3: Purgatory”, „Pina”, „Undefeated”

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DOCUMENTAR: „The Barber of Birghmingham: Food Soldier of The Civil Rights Movement”, „God is the Bigger Elvis”, „Incident in New Baghdad”, „Savin Face”, „The tsunami and the Cherry Blossom”

CEL MAI BUN MONTAJ: „The Artist”, „The Descendants”, „The Girl with the Dragon Tattoo”, „Hugo”, „Moneyball”

CEL MAI BUN FILM ÎNTR-O LIMBĂ STRĂINĂ: „Bullhead” – Belgia, „Monsieur Lazhar” – Canada, „A Separation” – Iran, „Footnote” – Israel, „In Darkness”- Polonia

CEL MAI BUN MACHIAJ: „Albert Nobbs”, „Harry Potter and the Deathly Hallows 2”, „The Iron Lady”

CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ ORIGINALĂ: „The Adventures of Tintin”, „The Artist”, „Hugo”, „Tinker, Taylor, Soldier, Spy”, „War Horse”

CEA MAI BUNĂ MELODIE ORIGINALĂ: „Man or Muppet” – „The Muppets”, „Real in Rio” – „Rio”

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DE ANIMAȚIE: „Dimanche”, „La Luna”, „A Morning Stroll”, „Wild Life”

CEL MAII BUN SCURTMETRAJ: „Pentecost”, „Raju”, „The Shore”, „Time Freak”, „Tuba Atlantic”

CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET: „Drive”, „The Girl with the Dragon Tattoo”, „Hugo”, „Transformers: Dark of the Moon”, „War Horse”

CEL MAI BUN MIXAJ DE SUNET: The Girl with the Dragon Tattoo”, „Hugo”, „Moneyball”, „Transformers: Dark of the Moon”, „War Horse”

CELE MAI BUNE EFECTE SPECIALE: „Harry Potter and the Deathly Hallows 2”, „Hugo”, „Real Steel”, „Rise of the Planet of the Apes”, „Transformers: Dark of the Moon”

CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT: „The Descendants”, „Hugo”, „The Ideas of March”, „Moneyball”, „Tinker, Taylor, Soldier, Spy”, „War Horse”

CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL: „The Artist”, „Bridesmaid”, „Margin Call”, „Midnight in Paris”, „A Separation”

Citeste aici totul despre FILME OSCAR 2012

Inchide