Picăturile de nas creează dependență. Lista remediilor naturiste

Redactor:
Mădălina Chițu
Picăturile de nas creează dependență. Lista remediilor naturiste
Picăturile de nas duc la apariția dependenței, dacă sunt administrate altfel decât la recomandarea medicului, avertizează specialiștii.

Picăturile de nas duc la apariția dependenței, dacă suntadministrate altfel decât la recomandarea medicului, avertizeazăspecialiștii. „Pacientul trebuie să urmeze, în primul rând, untratament numai la recomandarea unui medic specialist, iar în aldoilea rând, terapia cu medicamente trebuie urmată doar pe durataprescrisă de medic, chiar și în cazul picăturilor decongestionante.Picăturile de nas conțin substanțe care duc la apariția dependențeifizice, astfel că un tratament cu asemenea produse trebuie urmatcel mult cinci zile”, spune psihiatrul Florin Ene, șeful Secției deDependență de Substanțe, din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, din București.

Medicii mai precizează că picăturile de nas luate după urechepot duce la distrugerea pereților nazali. „Picăturiledecongestionante trebuie prescrise și în funcție de alte afecțiunipe care le are pacientul, deoarece starea acestuia se poateagrava”, completează dr. Gabriela Păun, medic ORL.

Uleiul esențial de oregano – remediunaturist

Uleiurile esențiale sunt recunoscute pentru efectele lor rapideși de lungă durată în desfundarea nasului. Potrivit specialiștilor,atât uleiul de oregano, cât și cel din arbore de ceai sau eucaliptsunt remediile naturiste perfecte pentru nasul înfundat. Astfel,trei până la cinci picături de ulei de oregano se adaugă în suc sauapă. Amestecul se bea zilnic, iar după o săptămână va dispăreasenzația de nas înfundat.

.Uleiul de arbore de ceai combate eficient orice virus saubacterie, susțin specialiștii în medicină naturistă. Seadministrează sub formă de infuzie, prin inhalare. Acest tratamentse recomandă seara, înainte de culcare, pentru ca nasul să nu fieexpus prafului sau agenților microbieni din aer.

Uleiul de eucalipt acționează direct asupra receptorilor de lanivelul mucoasei nazale reducând astfel simptomele asociate nasuluiînfundat. Se folosește la fel ca și uleiul din arbore de ceai, prininhalare, și efectul este rapid, iar căile nazale sunteliberate.

Extractul de echinaceea este și el un remediu naturist eficientîn combaterea nasului înfundat. Se administrează sub formă de ceaiși se poate bea zilnic, înainte de culcare. După cinci zile veiputea respira corect.

Inchide