REȚETE DE SLĂBIT RAPID. Trei pași esențiali pentru a slăbi 4 kilograme pe săptămână

Redactor:
Mădălina Chițu
REȚETE DE SLĂBIT RAPID. Trei pași esențiali pentru a slăbi 4 kilograme pe săptămână
Medicii nutriționiști susțin că pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un timp relativ scurt trebuie să respectăm trei pași esențiali. Potrivit acestora, astfel organismul nu va avea de suferit

Medicii nutriționiști susțin că pentru a scăpa de kilogramele înplus într-un timp relativ scurt trebuie să respectăm trei pașiesențiali. Potrivit acestora, astfel organismul nu va avea desuferit.

● Fixarea unui program de mese este prima regulă atunci cândvrem să scăpăm de surplusul de kilograme. Pentru ca dieta să aibăsucces, medicii recomandă să mănânci puțin și des, pentru caorganismul să fie stimulat să ardă grăsimile acumulate. Astfel,cinci mese pe zi, dintre care trei principale – mic dejun, masa deprânz și cina, și două de fructe sau legume sunt indicate pentru aslăbi sănătos. Masa de seară nu trebuie să fie luată după ora 19,iar în cazul persoanelor care lucrează până târziu în noapte esteindicat să mănânce cu cel mult patru ore înainte de a se duce laculcare, deoarce după ora 20 funcțiile de ardere ale corpului suntîncetinite.

● Renunțați definitiv la fast-food. Prof. dr. GheorgheMencinicopschi, medic nutriționist și directorul Institu­tului deCercetări Alimentare, spune că mâncarea de tip fast-food nu ține defoame dar îngrașă, deoarece este bogată în calorii negative, extremde periculoase pentru siluetă. Astfel, renunțarea la alimentația detip fast-food este importantă atunci când vrem să scăpăm desurplusul de kilograme. „O porție de mâncare de acest tip poateatinge valori calorice de 500-800 de kilocalorii. O porție demâncare sănătoasă, din alimente naturale, integrale are în jur de150-200 de kilocalorii” menționează prof. dr. Mencinicopschi.

● Înlocuiți dulciurile cu fructe și legume. Dulciurile par săfie o problemă pentru mulți dintre noi, iar nutriționiștiirecomandă tăierea acestora de pe listă dacă vrem să slăbim.Persoanele dependente de dulciuri se pot „trata” ușor, cu ajutorulunei mirodenii. „Esența de vanilie blochează instantaneu pofta dedulciuri. Deci, tineți la îndemână, în geantă, un recipient mic, pecare să-l puteți mirosi ori de câte ori ispitele vă dau târcoale”,ne sfătuiește dr. Mihaela Bilic, nutriționist. Meniul trebuie săfie cât mai bogat în legume și fructe, recomandă specialiștii.Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți, vitamine șiminerale.

Acești trei pași vă vor asigura pierderea a maximum 4 kilogramepe săptămână. „Orice kilogram dat jos în plus peste cele patru nepune sănătatea în pericol”, subliniază dr. Simona Berbece, medicnutriționist.

Inchide