Roșia, legumele interzise în Europa timp de 200 de ani. De ce erau supranumite „mere otrăvite”

Publicat: 20 06. 2013, 20:16
Actualizat: 03 06. 2019, 03:50

Astăzi este unul dintre ingredientele cheie în salate și sosuri, însă roșia era considerată otrăvitoare în urmă cu 200 de ani, scrie Daily Mail.

Europenii bogați puneau roșiile în platouri de plumb sau staniu, iar acidul din roșii reacționa cu metalul. Cei care mâncau roșiile riscau, astfel, să se intoxice cu plumb sau chiar să moară. Fără a-și explica reacția chimică, oamenii considerau că roșiile sunt otrăvitoare, astfel că nu le-au mai consumat. De altfel, europenii chiar au botezat roșiile „mere otrăvitoare”.

Popularitatea roșiilor a crescut în anul 1880, când locuitorii din Napoli au inventat pizza și au folosit tomatele drept unul dintre ingrediente.

Deși în Europa erau considerat otrăvitoare, roșiile erau consumate de azteci încă din urmă cu 2.700 de ani. Roșiile au fost aduse în Europa de exploratorul spaniol Hernan Cortez în 1519.

Nu s-a câștigat la LOTO 6 din 49. NUMERELE EXTRASE la LOTO pe 20 iunie