Site-ul Parlamentului European, atacat de hackeri

Redactor:
Laura Holban
Site-ul Parlamentului European, atacat de hackeri
Anonymous, una dintre cele mai active grupări de hackeri din lume, a spart site-ul Parlamentului European în semn de protest pentru ratificarea acoordului ACTA (Anti-Conunterfeiting Trade Agreement).

Anonymous, una dintre cele mai active grupări de hackeri din lume, a spart site-ul Parlamentului European în semn de protest pentru ratificarea acordului antipiraterie ACTA (Anti-Conunterfeiting Trade Agreement). „ACTA va fi ratificat de către Uniunea Europeană și statele membre. Pregătiți-vă pentru noi”, amenința gruparea ieri prin intermediul Twitter, citează Neurope.eu.

În momentul de față, site-ul Parlamentului UE nu poate fi accesat, însă reprezentanți ai acestei instituții au declarat că problema va fi remediată cât de repede posibil. Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaume Duch, a negat că site-ul ar fi căzut pe mâna celor de la Anonymous și a susținut că este doar de o eroare. Întrebat dacă este sigur de informațiile pe care le susține, Duch ar fi replicat: „Știm”.

ACTA este un acord internațional care luptă, printre altele, împotriva încălcării drepturilor de autor pe internet. Cei care sunt împotriva ACTA consideră că prin acest acord se dă mână liberă încălcării dreptului la liberă exprimare și se oferă un pretext pentru violarea corespondenței.

Un atac recent al celor de la Anonymous a țintit site-ul Ministerului de Justiție irlandez, moment în care au fost colectate și toate adresele de e-mail ale parlamentarilor.
 

Inchide