Un irlandez falit și-a construit o casă dintr-un miliard și jumătate de euro. VIDEO

Redactor:
Laura Holban
„Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav", a spus constructorul

Un artist irlandez falit și-a construit, la propriu, o casă din 1,4 miliarde de euro. Frank Bucley a luat bancnotele scoase din uz și tocate de la Banca Națională a Irlandei și cu ajutorul cărămizilor în care aun intrat câte 50.000 de euro, și-a construit pereți întregi și alte piese de imobilier, notează time.com.

El și-a amplasat casa într-o clădire de birouri din Dublin, rămasă goală după terminarea construcției, în urmă cu patru ani. „Este o reflectare a nebuniei care a pus stăpânire pe noi. Numeroase persoane au investit miliarde în construcții care acum nu mai valorează nimic. Am vrut să creez ceva din nimic”, a explicat Buckley.

Pereții sunt acoperiți integral cu bancnote sfâșiate, de asemenea și podeaua, având decorațiuni realizate din monezi. Bărbatul plănuiește să construiască și o bucătărie pe lângă livingul și holul pe care le are deja terminate. În plus, acesta a explicat cât de călduroasă este casa mulțumită pereților izolați cu euro. „Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav”, a adăugat artistul de origine irlandeză.

În Irlanda, la începutul anilor 2000, s-au dat numeroase credite ieftine, imediat după intrarea țării în zona euro. Prăbușirea pieței în 2007 a aruncat Irlanda în cea mai adâncă recesiune, obligând autoritățile statului să accepte un împrumut de la UE și de la FMI. Deși nu avea un venit constant, Frank Buckley a reușit să contracteze un credit pentru o casă în valoare de 365.000 de euro. În acea casă, care și-a pierdut o treime din valoare, locuiește acum fosta sa soție, de care a divorțat, irlandezul mutându-se de la începutul lui decembrie în „casa sa de un miliard de euro”.

Inchide