• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Zmeura de Aur. Care va fi cel mai prost film al anului 2011

Zmeura de Aur. Care va fi cel mai prost film al anului 2011
Premiile Zmeura de Aur, acordate celor mai proaste filme și prestații actoricești, se află la cea de-a 32-a ediție

Premiile Zmeura de Aur, acordate celor mai proaste filme și prestații actoricești, se află la cea de-a 32-a ediție. „Favoritul” anului este filmul „Jack & Jill”, care îl are ca protagonist pe Adam Sandler și care a primit 12 nominalizări deși există numai 10 categorii, scrie Time. Acest lucru a fost posibil deoarece filmul a fost considerat atât de prost, încât votanții l-au ales de mai multe ori la aceeași categorie. Nici măcar vampirii din Twilight nu l-au putut eclipsa pe travestitul interpretat de Adam Sandler în „Jack & Jill”, comentează publicația citată.

Oricum, nimeni nu ar fi crezut că pelicula va fi considerată una de succes. De la lansarea din noiembrie anul trecut și până astăzi a strâns un scor de 3% (aprecieri pozitive) pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes.

Deși era previzibil că „Jack & Jill” va fi favoritul ediției de anul acesta al Zmeurei de Aur, nimeni nu s-ar fi așteptat ca acesta să primească atât de multe nominalizări. Adam Sandler a primit două , atât pentru cel mai prost actor în rolul lui Jack, cât și pentru cea mai proastă actriță în rolul lui Jill, iar David Spade a fost nominalizat la categoria cel mai prost actor în rol secundar, pentru interpretarea homosexualului din aceeași peliculă.

Reprezentanții Zmeurei de Aur precizează că „Jack & Jill” este al patrulea film din istoria acestor premii care a cumulat mai multe nominalizări pentru aceeași categorie. Ecranizarea se alătură altor filme care au rămas în istoria premiilor, cum ar fi „Lonely Lady”, „Showgirls” și „Battlefield Earth”.

La categoria cel mai prost actor în rol principal se mai află, pe lângă Adam Sandler, și actorul Nicolas Cage pentru prestația din pelicula „Drive Angry 3-D”, Taylor Lautner, pentru rolurile din „Abduction” și „Twilight”, Russell Brand pentru prestația din „Arthur” și Nick Swardson, pentru interpretarea din pelicula „Bucky Larson: Born To Be A Star”.

Zmeura de Aur pentru cea mai proastă actriță în rol principal a anului ar putea fi câștigată de Sarah Jessica Parker, pentru prestațiile din „I Don’t Know How She Does It” și „New Year’s Eve”. La aceeași categorie au mai fost nominalizate și Kristen Stewart pentru rolul interpretat în „Twilight Saga”, Martin Lawrence, pentru rolul din „Big Mommas: Like Father, Like Son”, Sarah Palin pentru prestația din „Sarah Palin: The Undefeated” și Adam Sandler, pentru rolul transsexualului din „Jack & Jill”.

Nominalizările pentru cel mai prost regizor au fost primite de Michael Bay, pentru filmul „Transformers: Dark Of The Moon”, Tom Brady cu „Bucky Larson: Born To Be A Star”, Bill Condon cu pelicula „Twilight Saga: Breaking Dawn Part I”, Dennis Dugan pentru „Jack & Jill” și „Just Go With It” și regizorul Garry Marshall pentru „New Year’s Eve”.

Decernarea premiilor va avea loc pe data de 1 aprilie.

Inchide