40 de SCHELETE UMANE au fost descoperite în PIAȚA UNIVERSITĂȚII – GALERIE FOTO

Redactor:
Vlad Mironescu
Muncitorii care lucrează la parcarea subterană au descoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrările fiind întrerupte, sâmbătă, pentru ca acestea să fie analizate, informează Mediafax.

Mai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite în PiațaUniversității din Capitală, în timpul săpăturilor la parcareasubterană ce urmează să fie construită pe locul unde erau amplasatestatuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu șiGheorghe Lazăr.

Muncitorii care lucrează la parcarea subterană audescoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrărilefiind întrerupte, sâmbătă, pentru ca acestea să fie analizate.

Scheletele descoperite la săpăturile arheologice nu ducla modificarea proiectului, lucrările fiind de decopertarea aproape 80% din spațiul pe care se va construi parcarea subteranăde la Universitate, a declarat, sâmbătă, directorul Direcției deInvestiții din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.

„Suntem pe ultima sută de metri la faza de decopertare aspațiului pe care se va construi parcarea. Noile descoperiri nu ducla modificarea proiectului inițial al parcării de la Universitateși, în cazul în care vor apărea alte vestigii sau oseminte,modificările vor fi foarte mici”, a declarat, pentru MEDIAFAX,Bogdan Hreapcă.

Potrivit lui Hreapcă, arheologii trebuie să ridicescheletele găsite în mormintele de la Universitate, construcțiaparcării subterane urmând a fi continuată.

Totodată, Bogdan Hreapcă a arătat că tehnologia utilizată laconstrucția parcării permite lucrul pe timp de iarnă, în acest sensnefiind înregistrate mari întârzieri la construcția parcării de laUniversitate.

Osemintele datează deaproximativ 400 de ani

Arheologii spun că până acum au fost descoperite în urmasăpăturilor de la Universitate 40 de schelete de bărbați,femei și copii, osemintele datând de aproximativ 400 deani și fiind dintr-un cimitir aflat lângă două bisericicare datează din secolele XVI -XVII.

Șeful Secției de Arheologie de la Muzeul Municipiului București,Gheorghe Mănucu, responsabilul științific al șantierului de laUniversitate, a declarat că până în prezent au fostdescoperite 40 de schelete.

El a precizat că era cunoscut faptul că în zonaUniversității au fost două biserici din secolele XVI și XVII,precum și vestigii de la Academia Domnească de la Mănăstirea”Sfântul Sava”.

Gheorghe Mănucu a mai spus că cercetarea arheologică sedesfășoară pe zone, prima zonă fiind aproape finalizată. Potrivitacestuia, nu există niciun impediment de a continua lucrarea,putând deja să înceapă construcția pe o treime din suprafață.

Arheologul Andrei Măgureanu, de la Institutul de ArheologieBucurești, responsabilul din partea instituției pentru acestproiect, a declarat că va fi realizată o cercetare la suprafață,apoi vor fi făcute studiile și analizele necesare. El a spus căscheletele vor fi duse la laboratorul de antropologie de la MuzeulBucurești, pentru a se stabili sexul, vârsta și dieta acestora.

Echipa este formată din antropologi de la Institutul Rainer alAcademiei Române, de la Institutul de Arheologie din București șide la Muzeul Național de Istorie.

Andrei Măgureanu a mai spus că arheologii știau, în momentul încare au început lucrările, că în zona aceasta sunt vestigii alecelor două biserici, acest lucru fiind atestat încă din ani ”80 decătre Panait I. Panait.

„Din ce s-a descoperit până acum, nu se pune problema săse ceară oprirea lucrărilor”, a adăugat AndreiMăgureanu.

Săptămâna trecută au fost descoperite în aceeașizonă structuri de zid și două conducte de apă dinsecolele XVIII-XIX.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide