AUTORITĂȚILE AU DECLARAT STARE DE URGENȚĂ LA OCNA MUREȘ. VEZI AICI IMAGINI INCREDIBILE CU ORAȘUL CARE SE SCUFUNDĂ

Redactor:
Vlad Mironescu
Surparea de teren produsă la Ocna Mureș în urma prăbușirii unei galerii a fostei mine de sare din oraș s-a stabilizat în cursul nopții de miercuri spre joi însă doar pentru moment, autoritățile declarând stare de urgență la Ocna Mureș.

Surparea de teren produsă la Ocna Mureș în urma prăbușirii uneigalerii a fostei mine de sare din oraș s-a stabilizat în cursulnopții de miercuri spre joi însă doar pentru moment, autoritățiledeclarând stare de urgență la Ocna Mureș.

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Alba,colonelul Dorel Sofica, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAXcă fenomenul de la Ocna Mureș s-a stabilizat, însă aprecizat că nu poate spune dacă surparea de teren s-aoprit.

Suprafața craterului format la Ocna Mureș în urma surpării uneifoste mine de sare a ajuns, miercuri seară, la aproape 1.800 demetri pătrați, iar fenomenul a distrus un supermarket și drumul dinapropiere, pe o lungime de 200 de metri.

Sofica a spus că în timpul nopții nu au apărut fisuri noi pedirecția drumului sau spre blocurile din zonă.

„Urmează ca astăzi (n.r. – joi) să ajungă și specialiști de laBucurești care vor face o expertiză pentru a stabili dacă fenomenuls-a oprit. În jurul după-amiezii sperăm să avem concluziileexperților și vom decide măsurile ulterioare”, a mai spusSofica.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții de miercuri spre joi auavut loc mici prăbușiri ale malurilor craterului format în zonasupermarketului din oraș, distrus de surparea de teren.

O parte din locatarii blocurilor aflate în apropierea zoneiafectate au făcut noapte albă, unii dintre oameni preferând sărămână în stradă alături de forțele de ordine de teamă că surpareade teren s-ar putea extinde, alți localnici alegând să plece larude și să-și ia cu ei lucrurile de valoare.

În cursul nopții, nu au mai fost evacuate alte persoane în afară decele 19 care au fost nevoite să-și părăsească locuințele miercuridupă-amiază. Dintre aceștia, familia unui preot din oraș a fostmutată în blocul ANL, o femeie imobilizată la pat, care însă nu selocuia în zona afectată, a fost dusă la spital pentru că aveaanumite probleme de sănătate, iar restul s-au mutat la rude șiprieteni. (Dan Lungu,[email protected])

Teroare in Ocna Mures! Orasul,amenintat de crater. IMAGINI DIN ELICOPTER!

StirileProTV.ro

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide