Băsescu a încercat să-i seducă pe șeici: „Dacă vreți să vedeți România, nu mergeți pe șosele. Vă recomand un elicopter – niște imagini excepționale”

Băsescu a încercat să-i seducă pe șeici: Dacă vreți să vedeți România, nu mergeți pe șosele. Vă recomand un elicopter - niște imagini excepționale
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 22:59

Președintele Traian Băsescu a făcut, marți, la un forum deafaceri român-arab, un adevărat exercițiu de seducție pentruinvestitorii din zona Golfului. „În România se poateinvesti în orice” – a fost leitmotivul discursuluiprezidențial, Traian Băsescu subliniind în mai multe rânduri căprincipalul atu al României este subdezvoltarea. Cu alte cuvinte,România are un potențial „uriaș” de dezvoltare tocmai pentru căeste atât de mult în urma celorlalte țări europene. „În România sepoate investi eficient în orice domeniu dintr-un motiv foartesimplu: decalajul de dezvoltare dintre România și restulEuropei”.

Energia, agricultura, infrastructura și turismul sunt, în opiniapreședintelui, cele mai atractive domenii în care se poate investiîn România. Referindu-se la turism, Băsescu i-a invitat pe șeici săne descopere țara din elicoper, pentru a se convinge de potențialulnatural.

  • „România are munte, mare, deal. Avem o infrastructurăde turism depășită, dar avem potențial de dezvoltare. Dacă vreți săvedeți România, nu mergeți pe șosele. Vă recomand un elicopter. Amcirculat pe șoselele din România foarte mult, dar niciodată n-amdescoperit România așa cum am descoperit-o din elicopter – nișteimagini excepționale: munți cu păduri, apa minerală curge pemarginea drumurilor … se poate face turism balnear sau turism purși simplu”. Pe urmă, președintele a oftat: „Ne lipseșteinfrastructura de turism sau cea rutieră…”

„Aici verdele e de lanatură”

Traian Băsescu a încercat să le capteze interesul afaceriștilorarabi, amintind că știe „cât efort e necesar în țările din Golf săai un pom verde”: „Aici verdele e de la natură, de la Dumnezeu!”Prin urmare, președintele i-a poftit pe afaceriștii din Oman,Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Kuwait să-șiinvestească banii în agricultura verde, în condițiile în careRomânia – tot datorită subdezvoltării mai sus amintite – are șansasă posede terenuri „eco”, netratate cu chimicale din motivul foartesimplu că sunt nelucrate. „România are un potențial agricol capabilsă satisfacă nevoile a 80 de milioane de locuitori. România poatesă devină un mare exportator de alimente. Avem nevoie de irigațiiși de o industrie alimentară modernă care să valorifice producțiaagricolă. Oricine va face investiții va avea succes. România are 4milioane de hectare de teren ecologic. Suntem țara cu douasuprafață de teren ecologic din UE, după Franța”.

„Sunt avocatul dezvoltării bazate pe investiții, cunoaștere,educație și cercetare”, a mai spus Traian Băsescu, amintind căRomânia aren o forță de muncă „relativ bine calificată” și „otradiție prietenoasă pentru lumea arabă”, mulți specialiști aițărilor din Golf fiind școliți de-a lungul timpului aici.

Forumul, descris de Traian Băsescu drept „cel mai importanteveniment economic al anului 2011” a ajuns la București „în urmaunor eforturi politice și diplomatice importante”: „Am făcut unnumăr impresionant de deplasări în zona Golfului în ultimii șaseani. Se materializează azi efortul de a aduce împreună oameni deafaceri și politicieni din zona Golfului și România”.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Cum au încercat China, o țară comunistă, și România, o țară cu reminiscențe comuniste, să...
Orban aruncă BOMBA în politică! A spus ASTA despre preşedintele Iohannis
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
Cel mai ieftin SUV nou-nouț care poate fi cumpărat azi în România
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
VIDEO. Măsură extremă în Regatul Unit: Benzinăriile anunță o limită de 30 de lire la...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Europa, lovită de o serie de cicloni tropicali. Când vin furtunile devastatoare peste oameni
FLORIN CÎȚU a CÂȘTIGAT! Este noul PREȘEDINTE al PNL
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Trădare supremă pentru Liviu Dragnea. L-a lăsat când nu se aștepta. E oficial
Bomba anului în showbiz. Ilie Năstase, din nou tătic
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...