Băsescu, atac dur la Blaga: „PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un președinte”

Redactor:
Adrian Popescu
Traian Băsescu a lansat un atac de o duritate extremă la adresa secretarului general al PDL, Vasile Blaga - adversarul premierului Emil Boc în cursa pentru șefia partidului.

În conferința de presă ținută duminică la amiază în stațiuneaCovasna, președintele Traian Băsescu a lansat un atac de o duritateextremă la adresa secretarului general al PDL, Vasile Blaga -adversarul premierului Emil Boc în cursa pentru șefiapartidului.

Întrebat de gândul dacă își menținedecizia, deja anunțată, de a-l suține pe Emil Boc în alegerile dinpartid, șeful statului a replicat: „Bineînțeles, nu mi-amschimbat opțiunea și nu am motive să-mi schimb partenerul pe care-lam din 2004, Emil Boc!”. Apoi, după ce a recunoscut căideea creșterii de la 1400 la 4800 a numărului de delegați lacongresul PDL îi aparține- fiind lansată lui Emil Boc și VasileBlaga la cele două întâlniri avute cu aceștia, Traian Băsescu s-adezlănțuit:

„Din păcate, unul din candidați, Blaga, a ținut să facă publiccă a avut o întâlnire cu președintele și pe urmă încă una. Mi separe că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigență în relațiile cumine este puțin mai ridicat din punct de vedere comportament, nuînțeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că avorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipulacesta de speculație publică și faptul că sunt folosit în campanieși cu interpretări de schimbare de susținere”. În continuare,Băsescu l-a acuzat pe Blaga că „și-a însușit un atacprovenit din televiziunile lui Vântu și Voiculescu” atunci când adeclarat că vrea să-i fie șefului statului „un partener vertical,nu slugă”.

„PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie deun caporal, ci de un președinte!”, a adăugat TraianBăsescu. La o altă întrebare gândul referitoare lamotivele unei asemenea supărări pe cel care, potrivit propriilorafirmații, a condus și câștigat toate campaniile electorale alePDL, Băsescu a luat foc: „Mie niciodată nu mi-a condus nimenicampaniile! Punct! Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, sădemonstreze că poate câștiga cu alt candidat. Unii care pretind căm-au făcut pe mine să câștig n-au câștigat nici când au candidatei!”. După toate acestea, a venit, în aceeași notă și concluzia:”Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da!?”. TraianBăsescu a venit de vineri seară în stațiunea Covasna „pentru astudia în liniște” proiectul de modificare a Constituției, terminatde Comisia Prezidențială de la Cotroceni și care urmează să fietrimis spre avizare Consiliului Legislativ.

Inchide