Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Boc: Dacă plătim privilegii de lux pentru unii, nu avem resurse pentru școli, spitale și autostrăzi

Boc: Dacă plătim privilegii de lux pentru unii, nu avem resurse pentru școli, spitale și autostrăzi
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Timișoara, că în România funcționează, de 20 de ani, un sistem prost, care trebuie înlocuit, pentru că permite "privilegii pentru unii" și din această cauză nu pot fi construite autostrăzi, spitale sau școli.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Timișoara, că înRomânia funcționează, de 20 de ani, un sistem prost, care trebuieînlocuit, pentru că permite „privilegii pentru unii” și din aceastăcauză nu pot fi construite autostrăzi, spitale sau școli.

„În România există un sistem prost care a funcționat 20 de ani.E firesc să fie greu de schimbat și e firesc să se opunărezistență. Dacă plătim privilegii de lux pentru unii, nu vom avearesurse pentru restul țării, pentru spitale, pentru infrastructurăsau școli. Nu pot tolera ca unii să fie privilegiați de legispeciale, în dauna a 22 de milioane de români. Nu poți plăti pensiide lux și să și construiești centuri, autostrăzi sau spitalemoderne. Cele două nu pot merge împreună”, a spus Emil Boc, citatde Mediafax.

Boc a mai spus că Guvernul va finaliza, până la sfârșitul luiaprilie, un document intitulat „Strategia privind aplicareanormativelor de cost pentru lucrări de infrastructură”, care vafirmelor de construcții să facă lucrări de calitate și să eliminesituațiile în care sunt crescute prețurile prin acte adiționale lacontractele deja încheiate în urma licitațiilor publice.

„Trebuie eliminate acele firme care fac lucrări proaste deinfrastructură, dar și situațiile în care prețurile unui proiect deexecuție sunt majorate prin acte adiționale pentru că sunt uniicare vin la licitații cu prețuri de dumping știind că pot să facăacest lucru”, a explicat Boc.

Inchide