Elena Udrea, despre scandalul frunzei: „O făcătură internă sau externă, pentru a face praf un lucru făcut în folosul țării”

Elena Udrea, despre scandalul frunzei:  „O făcătură internă sau externă, pentru a face praf un lucru făcut în folosul țării
Publicat: 23/04/2012, 19:22
Actualizat: 24/04/2012, 11:20

Ministrul Turismului și Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, carea fost prezent, joi, la Râșnov, la o întâlnire de evaluare apregătirilor pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din2013, a anunțat promovarea festivalului în cauză ca „proiect deinteres național”, pentru care va aloca și „o parte din banii dinfondurile europene destinate promovării noului brand turistic alRomâniei”.

În acest context, ea a adus în discuție recentul scandal al”frunzei”, contestată ca fiind un plagiat, deși se dorea a fi noulbrand turistic al României. Scandalul iscat în jurul acestuia esteîn opinia Elenei Udrea „o făcătură internă sau externă, pentru aface praf un lucru făcut în folosul țării”. „Știți căbrandul s-a lansat, cu mare tam-tam, noi eram la Shanghai și înRomânia tocmai se descoperise, cu un sfert de oră înainte, un siteal unei firme de transport care folosea un element din logo, șianume frunza, pentru ca apoi, după o lună, site-ul să dispară,pentru că firma nu a existat niciodată, nu apare nicăieri laRegistrul Comerțului din Irlanda! Ce mai, a fost o făcătură ca săcompromită un lucru în folosul țării care ar trebui susținut detoată lumea, mi-e greu să spun cât de internă și cât deinternațională”, a explicat Elena Udrea. „Mai multe arputea spune probabil cei abilitați să facă cercetări în acest caz”,a mai spus ea, adăugând că ar putea formula și o plângere penalăîmpotriva autorilor „făcăturii”: „Deocamdată n-am făcut-o, vomvedea cum vom acționa în continuare”.

Brandul turistic al României a fost lansat, la sfârșitul luniiiulie, la Expoziția Internațională de la Shanghai, unde Elena Udreaa prezentat noul slogan, „Explore the Carpathian Garden”, însoțitde un logo, sub forma unei frunze stilizate. Crearea și promovareaacestui brand, finanțate din fonduri europene, fac parte dintr-unproiect de promovare a potențialului turistic al României, pentrucare sunt alocate 75 milioane de euro până la finalul anului2013.

Aproape concomitent cu lansarea oficială a respectivului brand,un blogger susținea însă că a descoperit un site de pe care creațiafrunzei ar fi putut fi cumpărată la prețul de 250 de euro. Imediatdupă izbucnirea scandalului, ministrul Turismului a susținut căinstituția pe care o conduce se află în deplină legalitate și adispus efectuarea unei anchete care să clarifice lucrurile.

Deși a recunoscut că nu se pricepe „la branduri și mărci”,aceasta a precizat că brandul în cauză a fost cumpărat de la o marecompanie internațională de branding. Ulterior, Consorțiul THR -TNS, care s-a ocupat de conceperea brandului, a comunicat caasemănarea cu frunza găsită pe internet este accidentală.

Elena Udrea: „Îmi susțin singură deplasările. Dar ce,n-am și familie?!

Ministrul Turismului a mai declarat, în exclusivitate pentrugândul, că este „absolut exclus” să se numere printre parlamentariipedeliști despre care liderii PNL și PSD susțin că ar urma săvoteze în favoarea moțiunii de cenzură. Aceasta chiar dacă unasemenea vot ar fi în logica poziției adoptate de ea înaintearemanierii guvernamentale, când îi solicitase premierului Boc să-șidepună mandatul.

„Cererea ca domnul prim-ministru să-și depună mandatul a fost ostrategie de partid, care avea anumite valențe, dar votarea uneimoțiuni de cenzură împotriva guvernului este cu totul altceva, careare cu totul altă conotație.

Și este absolut exclus ca cineva din partid să o susțină și cuatât mai puțin eu, asta niciodată!”, ne-a spus Elena Udrea. Aceastane-a dezvăluit apoi și cum își plătește călătoriile cu elicopterulîn interes de serviciu. „Îmi susțin singură deplasările, fie căsunt cu mașina, cu avionul de linie, sau cu elicopterul, plătescdin banii mei!”, a insistat ea inițial, după care, întrebată dacăaceasta înseamnă cei 14500 de euro din contul menționat îndeclarația de avere sau leafa de ministru de 4200 de lei lunar,ne-a replicat: „Ei, din leafa de ministru, dar ce, n-am șifamilie?!”

A slăbit „din întâmplare”

La finalul dialogului cu presa, Elena Udrea a făcut și omărturisire de natură personală, determinată de curiozitateajurnaliștilor de a afla care sunt motivele pentru care aceasta ascăzut în greutate în ultima vreme. Ea a precizat că totul s-apetrecut „din întâmplare”. „N-am ținut nici un regim de slăbire,dar așa s-a întâmplat, să am mai puțin timp să mănânc!”, asatisfăcut ea curiozitatea reprezentantei unei televiziunilocale.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Televiziunea care DISPARE din România! O altă lansare bombă are loc astăzi...
Covid-19 la Constanța: 593 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența pe municipiu este de 12,71
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Minunea înfricoșătoare care a avut loc de curând! Toată lumea a început să plângă. Totul...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021