• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Prefectul de Mureș, Marius Pașcan: În următorii 50 de ani, și românii, și maghiarii vor fi dominați de etnia romă

Prefectul de Mureș, Marius Pașcan: În următorii 50 de ani, și românii, și maghiarii vor fi dominați de etnia romă
Prefectul de Mureș, Marius Pașcan, a vorbit, joi, la o ceremonie la Palatul Culturii, despre o Românie "gregară, volubilă în exces", declarându-se deranjat că terenurile din județ sunt cumpărate de firme româno-arabe și avertizând, totodată, că și românii și maghiarii vor fi "dominați de etnia romă"

Prefectul de Mureș, Marius Pașcan, a vorbit, joi, la o ceremonie la Palatul Culturii, despre o Românie „gregară, volubilă în exces”, declarându-se deranjat că terenurile din județ sunt cumpărate de firme româno-arabe și avertizând, totodată, că și românii și maghiarii vor fi „dominați de etnia romă”

Prefectul județului Mureș, Marius Pașcan, a vorbit, la ceremonia de acordare a distincției „Fibula de la Suseni”, despre o Românie în care „parcă nu mai avem mize fundamentale” și în care vede „oameni care nu există decât ca șabloane, mimetic, robotizat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pașcan a evocat momentul Unirii din 1918, când au fost prezenți la Marea Adunare de la Alba Iulia și 102 delegați mureșeni, între care patru femei, declarându-se apoi deranjat de prezent.

„Ieri mă uitam la invazia de dive de la TV, din preziua Zilei Naționale. E o Românie gregară, volubilă în exces”, a afirmat prefectul de Mureș.

El a susținut că a fost nevoit să renunțe la a se mai uita la televizor, după ce a constatat că toate posturile TV erau „pline de dive” sau de știri despre cazul călugăriței care a născut gemeni, în timp ce „sute de hectare de teren din județ sunt cumpărate de firme mixte româno-arabe”, acesta fiind un subterfugiu legal în baza căruia se primesc subvenții.

Pașcan a arătat că a abordat acest subiect în discuțiile cu ministrul Agriculturii, aflând că 720.000 de hectare de teren sunt vândute, în România, unor străini, el apreciind că în acest fel românii ajung să nu mai fie proprietari ai terenurilor din propria țară.

Totodată, Pașcan a avertizat că românii au un spor natural negativ.

„Țineți cont că România are un spor demografic negativ, țineți cont că predicțiile legate de demografie demonstrează că, în următorii 50 de ani, și românii, și maghiarii, vom ajunge minoritari pe aceste meleaguri, vom fi dominați de etnia romă”, a afirmat el.

Distincția „Fibula de la Suseni” a fost acordată, joi, directorului fabricii de tractoare agricole IRUM Reghin, Mircea Oltean, directorului stațiunii de cercetare BVN SEMTEST de la Sângeorgiu de Mureș, Mircea Aurel Roman, și șefului Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, Szabo Bela.

Distincția se acordă, anual, prin ordin al prefectului de Mureș, unor personalități de excepție din județ, iar pentru prima dată în cei zece ani de decernare aceasta a fost înmânată, joi, unui om de afaceri.

Directorul general al SC IRUM SA Reghin, unicul producător de tractoare articulate forestiere (TAF) din România, Mircea Oltean, conduce o societate privată cu 400 de angajați, care a reușit să își extindă aria de afaceri la tractoare agricole, anul trecut, și să lanseze în acest an o nouă generație de tractoare forestiere, care respectă toate normele europene privind poluarea și siguranța în exploatare.

Potrivit fostului prefect al județului Ovidiu Natea, care a rostit „Laudatio” pentru profesorul universitar doctor Mircea Aurel Roman, acesta a făcut parte, în 1978, din echipa care a realizat primul transplant de zigoți la bovine din România, de-a lungul anilor primind diverse premii pentru activitatea științifică de excepție, care a contribuit la dezvoltarea medicinei veterinare românești.

Profesorul universitar doctor Szabo Bela, șeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, este recunoscut pentru activitatea sa de cercetare, care a contribuit, printre altele, la programul de fertilizare in vitro elaborat de Ministerul Sănătății.

Ceremonia de decernare a distincției a avut loc în sala mică a Palatului Culturii, în prezența subprefectului Barczi Gyozo, a vicepreședinților Consiliului Județean Mureș Szabo Arpad și Cristian Chirteș, a deputatului Kelemen Attila, a directorului Teatrului Național din Târgu Mureș, Gasparik Attila.

Cele trei personalități se adaugă astfel celor 58 care au primit „Fibula de la Suseni” în cei zece ani de când se acordă distincția.

„Fibula de la Suseni” reprezintă o distincție militară veche de peste 2.000 de ani, descoperită în localitatea mureșeană Suseni în anul 1923, copii ale acesteia fiind acordate de Prefectura Mureș în fiecare an, în mod tradițional, de Ziua Națională, alături de diplome de excelență, unor personalități marcante ale județului.

Inchide