Președintele, făcut academician. Cum a devenit Băsescu coleg cu Iliescu și Cristoiu. „Sunt mândru că suntem colegi”, spune Cristoiu. Iliescu: „Așa a fost primit și Ceaușescu”

Președintele, făcut academician. Cum a devenit Băsescu coleg cu Iliescu și Cristoiu. „Sunt mândru că suntem colegi”, spune Cristoiu. Iliescu: „Așa a fost primit și Ceaușescu”
Aflat într-o vizită oficială în Țara Soarelui Răsare, președintele Traian Băsescu a primit, ieri, o veste bună de la București: a devenit membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR).

Aflat într-o vizită oficială în Țara Soarelui Răsare,președintele Traian Băsescu a primit, ieri, o veste bună de laBucurești: a devenit membru de onoare al Academiei Oamenilor deȘtiință din România (AOSR). Din explicațiile membrilor Academiei areieșit că șeful statului a fost răsplătit pentru prestația caprimar al Capitalei. Propunerea i-a aparținut președintelui AOSRVasile Cândea.

Vicepreședintele Ion Basgan a precizat, pentru Mediafax, căBăsescu a sprijinit instituția în mai multe domenii, pe vremea cândera edil-șef al Capitalei. „Propunerea a fost făcută ca urmare asprijinului acordat de șeful statului activității AOSR, inclusiv înceea ce privește sediul acestei instituții”, a spus, pentru Newsin,deputatul PD-L Valeriu Tabără, și el membru AOSR – secția Științeagricole, silvice și medicină veterinară.

Potrivit lui Tabără, titlul de membru de onoare dobândit deBăsescu nu este aferent unei secții dintre cele 13 ale AOSR.Academia Oamenilor de Știință din România este continuatorul șiunicul legatar al Academiei de Științe din România (1936 – 1948) șial Asociației Oamenilor de Știință din România, înființată în1956.

Printre academicieni se mai află Ion Iliescu, EcaterinaAndronescu, Anghel Stanciu, biologul Gheorghe Mencinicopschi,fizicianul Mircea Radulian, Dumitru Prunariu, prof. dr. IrinelPopescu, Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. dr. Alexandru Ciureași Ion Cristoiu.

Iliescu: „Academician precum Ceaușeștii”. Cristoiu:”Sunt mândru că suntem colegi”

Fostul președinte Ion Iliescu nu știe cum a ajuns Băsescu pestenoapte academician. „Nu știu care este fundamentul științific alacestei… Așa a fost primit și Ceaușescu, și Elena Ceaușescu înAcademie, deci eu pot să mă jenez că sunt membru într-o asemeneaAcademie”, a spus Iliescu, pentru Mediafax.

Pentru Ion Cristoiu este o onoare să fie coleg cu șefulstatului. Mai mult, el recunoaște că a fost acela care a aruncat pepiață informația. „Eu am provocat acest «subiect al zilei», ammirosit că va fi o știre. Noroc cu el, că altfel nu scria despreședință nici revista Academiei”, a declarat Cristoiu pentruGândul. Eljustifică noul titlu al lui Băsescu prin motivația oficialăfolosită de președintele instituției: Traian Băsescu a ajutatAcademia ca primar și ca președinte. „N-a spus că a contribuit laștiința românească”, a ținut să precizeze Cristoiu.

El se declară încântat de faptul că Băsescu este membru deonoare al Academiei Oamenilor de Știință: „Și eu am aceastăcalitate, sunt mândru că suntem colegi”. Totuși, nu-și asumă șirolul de susținător al președintelui: „Nu-l susțin, doar că nu-lcritic. Nu face nimic ca să merite criticile mele. Eu nu contribuila cultul personalității negativ. N-am de ce, văd că stă cuminte.Nici nu știu ce-i cu el”.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide