Principele Radu: Familia regală e foarte afectată de criză, a renunțat la colaboratori și la proiecte

Principele Radu: Familia regală e foarte afectată de criză, a renunțat la colaboratori și la proiecte
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 23:27

Principele Radu afirmă că familia regală a fost foarte afectatăde criza economică, fiind nevoită să renunțe la mai mulțicolaboratori și să întârzie unele proiecte, precum cel de renovarea Castelului Săvârșin, unde de doi ani schelele stau pe imobil dincauza lipsei banilor. Principele Radu a discutat cu jurnaliștii dinArad într-un mall din oraș, unde a fost în vizită cu principesaMargareta, potrivit Mediafax.

Solicitat de ziariști să comenteze pe marginea crizei economice,principele Radu a spus că inclusiv Casa Regală a fost foarteafectată.

„Familia regală, și ca entitate instituțională, și ca familie,trăiește aici, unde are toate legăturile economice, culturale,spirituale cu țara. Din momentul începerii crizei, a fost afectatăeconomic propriu-zis, pentru că există surse de venit ale familieipe teritoriul României, cum ar fi pădurile de la Săvârșin sau de laSinaia, legături cu anumite companii comerciale de diverse feluri.Afectarea este enormă, am redus la un sfert numărulcolaboratorilor, angajamentele noastre se fac cu mai multă măsură”,a spus el.

Principele Radu a adăugat că, în urma renunțării la uniicolaboratori, familia regală a ajuns în situația să se lucreze „maimult pe bunăvoință și voluntariat, pe admirație și respect față deCasa Regală”.

„Avem o întârziere foarte mare și cu renovarea CasteluluiSăvârșin, sunt doi ani de când schelele stau pe castel din cauzalipsurilor financiare”, a spus principele.

Conform reprezentantului familiei regale, intenția Guvernului dea impune o chirie pentru Palatul Elisabeta are alte efectenegative.

„Nu pot să nu fiu de acord că, în momente de austeritate, oriceadministrație încearcă să reducă din cheltuieli (…), darreducerea unei sume atât de mici, care este între 3.500 și 5.000 deeuro lunar… Pentru o familie e mult, dar pentru o instituție destat e puțin”, a spus principele Radu, adăugând că pentru familiaregală contează o astfel de sumă, pentru a face „un bine țării pecare nimeni nu-l poate face”.

Legat de ultimele măsuri anticriză luate de Guvern, el a spus că”trebuie ascultați cei pricepuți”.

„A fost în România un mare economist al lumii, pe care familiaregală l-a invitat la palat și nimeni nu a făcut cunoscută prezențalui în țară, nimeni nu a avut nevoie de opinia lui (…) Soluțiiletrebuie lăsate în mâna economiștilor. În orice caz, în vreme decriză, soluția cea mai bună e de a încuraja elementul economic, nude a-l descuraja. La începutul crizei au avut de suferit enormîntreprinderile mici și mijlocii, când ele trebuiau ajutate. Cândai un bolnav pe patul de spital nu-i scoți garourile, instrumentelecare îl leagă de viață. Or, la noi lucrurile s-au agravat, în locsă se simplifice”, a spus principele Radu.

El a adăugat că familia regală se implică mai mult în aceastăperioadă pentru a reprezenta România în exterior, dar facesacrificii financiare mari pentru asta.

„Trebuie să facem pentru țară mai mult și mai bine pentru căacum e nevoie. Vizitele externe pe care le-am făcut au fost mainumeroase decât în alți ani, dar au fost făcute cu sacrificiifinanciare și umane foarte mari, pentru că altfel România iesecomplet de pe hartă. Toate se fac doar pe cheltuiala Casei Regale,sprijinul instituțional este mai mult formal, adică ni se spune«Bună ziua» la intrarea pe aeroport”, a declarat reprezentantulfamiliei regale.

Principesa Margareta și principele Radu au făcut o plimbare de ooră prin câteva magazine dintr-un mall din Arad și au discutat cuoamenii, cumpărând și câteva cărți dintr-o librărie.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Dacia i-a dat lovitura lui Volkswagen. Ce a reușit acum, pentru a doua oară consecutiv
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Toți cei VACCINAȚI cu PFIZER trebuie să știe asta! Dovezile aruncă totul în aer
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...