REVELION LA SPITAL – În 11 ore, 516 bucureșteni au apelat la Serviciul de Ambulanță

Redactor:
Mădălina Chițu
REVELION LA SPITAL – În 11 ore, 516 bucureșteni au apelat la Serviciul de Ambulanță
Directorul medical al Serviciului de Ambulanță al Municipiului București și județului Ilfov, dr. Alis Grasu, a declarat pentru gândul că noaptea de Revelion a fost una aglomerată pentru medicii de pe ambulanță

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță al MunicipiuluiBucurești și județului Ilfov, dr. Alis Grasu, a declarat pentrugândul că noaptea de Revelion a fost una aglomerată pentru mediciide pe ambulanță. „În 11 ore s-au înregistrat 516 solicitări laServiciul de Ambulanță, cele mai mult fiind înregistrate înintervalul 12 noaptea – 3.30 dimineața, respectiv 370 desolicitări. Comparativ cu alți ani, numărul apelurilor a fost maimare”, precizează dr. Grasu.

Potrivit medicului, cele mai multe apeluri au fost primite dincauza problemelor digestive provocate de excesul de mâncare. Înplus, Serviciul de Ambulanță a fost solicitat pentru 16 cazuri depersoane căzute în stradă și 19 cazuri sociale. „Nici în aceastăseară nu au lipsit comele alcoolice. În noaptea de Revelion s-auconsemnat în jur de 20 de astfel de solicitări, iar cel mai micpacient care a abuzat de alcool a fost un copil de 10 ani. Starealui este stabilă, nu a fost nimic grav. În noaptea dintre ani s-aumai înregistrat 19 cazuri de traumatisme, 4 tentative de sinucidereși o sinucidere”, completează directorul medical al Serviciului deAmbulanță.

Deși în anii trecuți românii ajungeau la spital din cauzaleziunilor provocate de petarde, anul acesta nu s-au consemnatastfel de cazuri, conchide dr. Alis Grasu.

Inchide