Tăriceanu va vinde Ford după o lungă aventură Citroen. Fostul premier și soția au pus umărul, în 2007, la vânzarea fabricii de la Craiova către americani

Tăriceanu va vinde Ford după o lungă aventură Citroen. Fostul premier și soția au pus umărul, în 2007, la vânzarea fabricii de la Craiova către americani
Din prima zi a lunii august, Automotive Trading Services (ATS), companie controlată de fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, în proporție de 85%, a devenit cel de-al cincilea dealer Ford din Capitală.

Din prima zi a lunii august, Automotive Trading Services (ATS),companie controlată de fostul premier al României, Călin PopescuTăriceanu, în proporție de 85%, a devenit cel de-al cincilea dealerFord din Capitală. Tăriceanu a renunțat astfel la afacerile pe carele făcea cu marca Citroen. „Confirmăm faptul că ATS va deveni înluna august dealer Ford, parte a rețelei Ford România”, au afirmatieri, pentru ZF, reprezentații constructorului american. În cursulzilei de ieri, fostul premier nu a răspuns la telefon pentru aconfirma informația.

• ATSalături de Romcar Motors. Automotive Trading Services(ATS) s-a alăturat astfel, celui mai mare concesionar Ford de pepiața locală, care este Romcar Motors, parte a ȚiriacAuto, cuafaceri de peste 20 mil. euro în 2009.

Călin și Ioana Tăriceanu, precum și Sebastian Vlădescu,personaje cheie în preluarea Daewoo Automobile Craiova de cătreFord Motor

Contractul de privatizare a Daewoo Automobile Craiova cu companiaFord Motor – varianta în limba engleză – a fost semnat la 12septembrie 2007 la Salonul Internațional Auto de la Frankfurt, princare americanii au preluat oficial 72,4% din acțiunile fabriciiromânești, pentru suma de 57 milioane de euro. Două zile maitârziu, la Craiova, a fost parafată și versiunea în limba română adocumentului, în prezența premierului de atunci Călin PopescuTăriceanu și a președintelui Ford Europe, John Fleming.

Citește și

Ambasadorul SUA: Ford va face1.000 de mașini pe zi la Craiova, dar nu are cum să letransporte

Fordrenunță la intermediari în România și își vinde singurmașinile

Vlădescu: Ford cere oamânare cu peste 12 luni a condiției privind producția a minim250.000 unități

Fabrica Ford de la Craiova alansat modelul Transit Connect „Made inRomania”

• Toatedocumentele privind preluarea acțiunilor de către grupul americanau fost semnate de notarul Ioana Tăriceanu, soția fostuluipremier, după cum a declarat în toamna anului trecut Radu Berceanu,ministrul Transporturilor. Vânzarea a fost supravegheatăîndeaproape de Sebastian Vlădescu, șeful comisiei de privatizare aAutomobile Craiova, care la acea vreme ocupa poziția desecretar de stat în Ministerul Finanțelor. La scurt timp de lasemnarea contractului, Vlădescu și-a dat demisia din aceastăfuncție.

Pe lângă ștergerea datoriilor istorice de aproape unmiliard de euro ale Daewoo, cumpărătorul a beneficiat șide o serie de ajutoare de stat. În 2008, Comisia Europeană aaprobat un ajutor în valoare de 143 milioane de euro pentru unproiect de investiții de 675 milioane de euro la uzina de laCraiova, la care s-a adăugat un ajutor de stat de 57 milioane deeuro pentru formarea profesională a angajaților. Anterior, CEdeclarase ilegal un alt ajutor de stat în valoare de 27,56 milioanede euro, acordat Ford de către România, în urma unei investigațiifăcute de Bruxelles în cazul privatizării. Atunci, CE a constatatcă România a impus o serie de condiții cumpărătorului – printrecare nivelul de producție și numărul de locuri de muncă – , înschimbul unul preț mai mic și a solicitat Guvernului să recuperezesuma de la Ford.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide