Hienele

Hienele
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 26/04/2012, 03:24

S-ar putea s-o vedem și pe asta! PD-L asmuțind chestoriiSenatului asupra lui Mircea Geoană, să-l smulgă din scaunulprezidențial și să-l azvârle afară. Ar fi cel mai grotesc spectacolparlamentar postdecembrist, comparabil doar cu dezlănțuirilehalucinante ale peremiștilor de la ședința de condamnare acomunismului, când voiau să-i arunce pe intelectuali din lojă.Pedeliștii amenință, serios, că-l vor evacua pe Geoană cu forța dela prezidiul senatorial, dacă nu va supune la vot cererea lor,privind revocarea lui din funcția de președinte al Camereisuperioare. Sunt majoritari în plen, după dezertările unorpesediști și liberali, așa încât, dacă solicitarea ajunge la vot,fostul rival al lui Traian Băsescu își pierde jilțul, iar PD-Lpoate să-și pună, pe loc, propriul reprezentant, deținând, astfel,conducerea ambelor Camere. Este o acțiune pur politică, bazată peacuzații ridicole, care, în mod cinic și ipocrit, face apel lalege, în timp ce își bate joc de ea.

Președintele Senatului, al doilea om în stat, nu este țintuit pefuncție timp de patru ani, el poate fi înlocuit dar, asemeni celuidintâi, numai pe motive serioase. Ignorând o decizie a CurțiiConstituționale, care spune că revocarea acestuia se face lacererea grupului care l-a propus (PSD, în cazul de față),pedeliștii vor să-l dea jos pe Geoană pentru încălcări repetate aleRegulamentului Camerelor. Care sunt acestea? Din documentul oficialrezultă că șeful Senatului a supus votului, în data de 3 martie, odecizie a comisiei juridice – considerată ilegală de pedeliști,fiindcă un senator PSD și-a delegat votul altui coleg -, prin careli se interzicea „independenților” să-și păstreze locurile încomisiile unde fuseseră, inițial, propuși, de partidele lor. Pescurt, majoritatea pesedisto-liberală din comisia juridcă a respinspretențiile mercenarilor din noul partid al generaluluiprezidențial Gabriel Oprea, iar șeful Senatului a aplicathotărârea, nemailăsându-le loc de manevră. PD-L pierde, astfel,câțiva aliați, în comisii importante. Dacă aceasta este gravaîncălcare de Regulament, faptul de a ține la sertar, până dupăexpirarea termenului de contestație, un NUP al Parchetului față deun ministru cercetat la sesizarea Parlamentului, cum s-o chema? Așaa protejat-o doamna Roberta Anastase, președinta Camerei, pe colegasa de partid, Elena Udrea.

PD-L nu-și bate capul să găsească măcar un singur motivconsistent pentru revocarea lui Geoană, procedând cu acesta exactașa cum au făcut cei 322 de parlamentari cu Traian Băsescu. Vor purși simplu să scape de el și să-și pună propriul om. Este un demersîndreptat împotriva opoziției, nu împotriva fostului lider al PSD,în special, dar el tinde să fie receptat ca lovitura finală datăunei persoane, tocmai fiindcă Mircea Geoană este eroulsupermediatizat al unor mari înfrângeri de dată recentă. Pedeliștiise comportă ca hienele înfometate: au mirosit prada vulnerabilă,rănită în confruntările anterioare, o înconjoară și o atacă îngrup. Iar victima, oricât de antipatizată a fost în trecut,stârnește mai multă simpatie decât atacatorii. Cu cât vor mușca maitare, cu atât privitorul va fi mai oripilat. PD-L nu câștigă nimicdin această vânătoare, ci pierde în imagine. Nu obține nici măcarmai multă putere, în fața populației fiind un partid agresiv și deguvernare slab. Iar supremul argument politic „Îl schimbăm peGeoană, că ne blochează legile” este la fel de fals ca și celjuridic, fiindcă, de la începutul anului, nu au făcut niciuna.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Dacia i-a dat lovitura lui Volkswagen. Ce a reușit acum, pentru a doua oară consecutiv
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Toți cei VACCINAȚI cu PFIZER trebuie să știe asta! Dovezile aruncă totul în aer
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...