Nicușor Dan, regele haosului urbanistic!

Nicușor Dan, regele haosului urbanistic!
Publicat: 21/07/2022, 14:15

S-a întruchipat drept salvatorul a peste 600 de hectare de spații verzi. În realitate, blochează regulamente urbanistice pe o suprafață de 18.000 de hectare. Adică, de peste 30 de ori. Nu o spunem eu. O spune Curtea de Apel București prin decizia nr. 648 din martie 2022. Probabil că există o conspirație împotriva lui. Sau este vorba doar de impostură. O impostură urât mirositoare, hâdă, cu urme de incompetență. Sau, de ce nu, ambele. Încununate cu lipsă de viziune, cu lipsă de proiecte.

Însă, instanța constata faptul că Nicușor Dan (copilul inadaptat și adoptat de PNL-USR) se afla într-o poziție de incompatibilitate în raport de proiectele de HGMB privind suspendarea celor 5 PUZ-uri de Sector. Adică, în afara cadrului legal. Exact! Acel cadru legal cu care Nicușor Dan defila prin spațiul public.

De asemenea, Curtea de Apel mai constata și faptul că cele 5 hotărâri al CGMB privind suspendarea PUZ-urilor de Sector sunt…nemotivate. Adică, nu au la bază o analiză economică și sociala a efectelor ce se vor produce. Mai mult, Curtea de Apel constata faptul că ele prejudiciază bugetul public și patrimoniul persoanelor fizice și juridice private.

Într-o traducere liberă, decizia lui Nicușor Dan, înghițită pe nemestecate de cuplul PNL-USR, aruncă Bucureștiul în haos. Sau, în viziunea lui, îl transformă în Noul București. Oricum i-ar spune, tot la haos se ajunge.

Deci, prin decizia nr. 648/15.03.2022, Curtea de Apel București a admis recursul asociației Art Metropolis și a dispus rejudecarea dosarului de către Tribunalul București care, initial, respinsese solicitarea de anulare a actului administrativ prin care CGMB a suspendat PUZ coordonator sector 5.

Anterior Tribunalul București respinsese acțiunea Asociației care a adus în atenție lipsa avizelor semnate de comisiile de specialitate din cadrul CGMB, dar și încălcarea prevederilor art. 1 alin. 6 din Legea nr.554/2004 în sensul imposibilității emitentului de a suspenda prevederile unei hotărâri care din momentul adoptării şi până la data aprobării actului atacat a produs consecințe juridice.

De asemenea, au fost învederate și alte motive ce țin de contradictorialitatea de interese şi nerespectarea dispozițiilor legale la adoptarea acestui act administrative, încălcarea drepturilor constituționale, cu privire la apărarea dreptului de proprietate private, precum și încălcarea prevederilor Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative-art. 64 alin. 3 şi art. 31 alin. 1 din același act normativ, lipsind evaluarea impactului produs. Lista poate continua. Pe multe pagini. Inclusiv în ceea ce privește nerespectarea principiului protecției legitime a raporturilor juridice și al securității raporturilor juridice, reflectate de jurisprudența CJUE şi CEDO evocată. Evident, pentru Nicușor Dan nu a contat nimic. De ce? Pentru că el este Prima General! Pentru că el este un fel de domn’ Goe al PNL-USR.

Însă, hotărârea Curții de Apel relevă faptul că Primarul General autointitulat „Salvator al spațiilor verzi” a ignorat interesul bucureștenilor. Ba, chiar a oprit dezvoltarea urbanistică a orașului.

Mai mult, prin adoptarea acestor hotărâri s-au produs pagube majore. Pagube care îi vor afecta pe cetățenii Municipiului București pentru următorii ani. Sau, poate, acesta este modelul Noului București. Acea Capitală europeană după chipul și asemănarea lui Nicușor Dan. Până la salvator, Nicușor Dan rămâne regele haosului urbanistic și al parcurilor devenite adevărate jungle.

Comunicare Hotarare Civila D15536 H68 by Gandul.info on Scribd

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...