Abia votat președinte ANCOM, Grindeanu are un sfat pentru Tudose. „De fapt, i-am și spus”

Publicat: 07 11. 2017, 16:33

„Poate ca și sfat din partea mea, pe care de fapt i l-am și spus, să se comunice mai mult pe acest subiect (măsurile fiscale, n.r.) pentru că e o etapă importantă în a explica de ce sunt bune aceste măsuri. Deocamdată, auzim în spațiul public doar explicațiile celor care critică, ceea ce nu e în regulă. Este treaba Guvernului în a explica aceste lucruri”, a spus Grindeanu, la Parlament, după ce a fost votat președinte ANCOM.

El s-a declarat convins că Tudose a luat o decizie bună referitoare la adoptarea prin OUG a măsurilor fiscale.

„Sunt convins că atât timp cât premierul Tudose a luat această hotărâre, este o hotărâre bună, care vine în folosul oamenilor”, a spus Grindeanu, despre decizia privind adoptarea măsurilor fiscale prin OUG.

În ceea ce privește modificările aduse legilor justiției, Grindeanu a opinat că Parlamentul este instituția îndreptățită să se pronunțe.

„Despre legile justiției, am o nedumerire, pentru că înțeleg că sunt în dezbatere publică din august. Eu nu spun că sunt bune sau rele. În acest moment aceste legi sunt în Parlament, unde va urma o dezbatere. Nu există altă instituție care să fie mai îndreptățită decât Parlamentul României, unde va exista o dezbatere. Asta se va întâmpla săptămânile următoare”, a spus Grindeanu.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat numirea fostului premier Sorin Grindeanu în postul de președinte al Autorității Naționale pentru Administrarea și Reglementare în Comunicații (ANCOM), cu 270 de voturi favorabile și 117 împotrivă.