Acuzațiile unui europarlamentar: România, transformată în Sodoma și Gomora

Publicat: 10 11. 2014, 17:24
Actualizat: 04 09. 2019, 07:38

Europarlamentarul Daniel Buda a atacat dur declarația ministrului Finanțelor conform căreia, dacă prostituția ar deveni legală, aceasta ar genera venituri suplimentare la buget. Buda susține că, printr-un astfel de comportament, respectiv prin încurajarea legalizării prostituției, atât Victor Ponta, cât și Ioana Petrescu „transformă România în Sodoma și Gomora”.

„Societatea românească, eminamente creștină, nu poate tolera un astfel de demers de a face rost de bani cu orice preț, încalcând preceptele morale și cele biblice. Știu că pomenile electorale au fost cu nemiluita, dar toate au o limită! Printr-un astfel de comportament, atât Victor Ponta, cât și ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, transformă România în Sodoma și Gomora, care au fost distruse de mâna lui Dumnezeu din cauza desfrâului și a dezmățului găsite în aceste cetăți”, a spus Buda, citat de Pagina Europeană.

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a spus sâmbătă că, prin legalizarea prosituției, s-ar putea aduce mai mulți bani la bugetul României.

„Deocamdată, prostituția este ilegală. Dacă prostituția devine legală, atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit. Orice ban în plus la buget contează”, a declarat Petrescu.