Adomniței, despre condamnarea lui Fenechiu:E un eveniment regretabil și neplăcut, de nedorit nimănui

Publicat: 12 07. 2013, 17:46
Actualizat: 12 07. 2013, 21:09

Vicepreședintele PNL Cristian Adomniței a declarat, comentând decizia justiției în cazul Relu Fenechiu, că este „un eveniment regretabil”, „de nedorit nimănui”, adăugând că nu este cazul să se discute despre un eventual înlocuitor al lui Fenechiu la șefia PNL Iași.

Cristian Adomniței a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că nu poate comenta decizia instanței, pentru că nu cunoaște dosarul, dar că este vorba despre „un eveniment regretabil”.

„E un eveniment regretabil și neplăcut, de nedorit nimănui. Relu Fenechiu a avut două realizări foarte mari la Ministerul Transporturilor, respectiv deblocarea POS Transporturi și readucerea în țară a patru miliarde de euro, precum și privatizarea CFR Marfă”, a spus Adomniței.

Totodată, Cristian Adomniței a afirmat că plecarea lui Fenechiu de la Ministerul Transporturilor reprezintă „o mare pierdere” pentru Iași, acesta fiind și liderul PNL Iași.

„Toate marile proiecte importante ale Iașiului au avut sprijinul lui Fenechiu. Autostrada Iași-Târgu Mureș a fost conceptualizată de către domnul Fenechiu și tot el a sprijinit proiectul cu modernizarea aeroportului. E o pierdere mare pentru Iași. Ar fi fost mai ușor când aveai un ieșean în guvern”, a spus Adomniței.

Întrebat despre o posibilă înlocuire a lui Relu Fenechiu de la șefia PNL Iași, Adomniței a afirmat că nu este cazul să se discute acum despre acest lucru.

„Nu există un plan pe această temă în PNL Iași și nu am discutat acest lucru. Probabil ne vom consulta”, a spus Cristian Adomniței, care este și liderul filialei municipale a PNL Iași.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.