Adriana Săftoiu nu vrea revizuirea Constituției: „Ce ne-a apucat? Care e pericolul LGBT în România?”

Publicat: 25 07. 2016, 22:10

„Voi pleda pentru stoparea violenței domestice în familia constituțională bărbat-femeie și pentru parteneriatele civile, inclusiv pentru cuplurile heterosexuale care trăiesc impreună fără să dorească să își oficializeze relația”, a scris Adriana Săftoiu duminică pe Facebook.

Prim vicepreședintele PNL consideră că referedumul pentru modificarea Constituției nu este o problemă reală, definiția din legea fundamentală fiind suficient de clară și afirmă este o susținătoare a drepturilor omului.

„Actuala legislație e clară, familia e despre ,>, iar prin > toată lumea a înțeles, de amar de vreme, că e vorba despre bărbat și femeie. Ce ne-a apucat? Care e pericolul LGBT în România? Minor! Pe de altă parte, în cazul unui partid liberal (eu, una, mă declar, indiferent de apartenența la un grup politic, susținătoarea drepturilor omului) ar trebui ca orice decizie să treacă prin această paradigmă: drepturile omului, care nu se suspendă nici măcar atunci când e vorba de un condamnat. Deci, pe acest item, ar trebui susținute parteneriatele civile”, potrivit sursei citate.

Săftoiu consideră că adevărata problemă este violența domestică și faptul că familile monoparentale nu par un subiect la fel de serios ca „spaima că dă LGBT-ul peste noi”.

„Mă îngrijoreză că sunt multe (nu îmi permit să spun sute sau mii, fiindcă nu avem o statistică reală) femei care acceptă, alături de copii, să conviețuiască în familia tradițională cu traume psihice și fizice, din aceleași motive pentru care unii nu acceptă parteneriatele civile”, afirmă liderul liberal.

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a dat aviz favorabil inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria între femeie și bărbat. CCR nu s-a pronunțat decât asupra faptului că inițiativa întrunește condițiile impuse de Legea fundamentală pentru revizuire, fără a se pronunța pe fondul problemei sau asupra oportunității legii. Conform procedurii, inițiativa ar urma să intre în dezbaterea Parlamentului și, în cazul adoptării, să fie supusă și unui referendum național.