ALDE o susține pe Viorica Dăncilă, dar pune condiții. Ce solicitări are partidul lui Tăriceanu, înainte de votul din Parlament

Publicat: 17 01. 2018, 11:53
Actualizat: 17 01. 2018, 19:14

„Evoluția ulterioară a evenimentelor, în ipoteza firească că doamna Dăncilă va fi nominalizată ca premier, opțiunile pe care le avem și le-am comunicat ieri se referă continuarea activității legislative privind reforma în Justiție, aspecte care se referă la mediul de afaceri și politicile economice și un anumit mod de raportare a miniștrilor și a Guvernului la grupurile parlamentare. O comunicare ce să unească voința politică a Guvernului și a Parlamentului într-o singură voce și să existe între miniștri și premier o colaborare care să fie bazată pe comunicare și respect. Odată cu demisia lui Mihai Tudose, un anumit tip de atitudine politică o considerăm de domeniul trecutului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

Tocmai pentru a nu exista și pe viitor problemele menționate în relaționarea Guvern-grupurile parlamentare, ALDE a cerut o discuție cu Viorica Dăncilă înainte de votul din Parlament.

„Noi, ALDE, am solicitat să avem o discuție cu doamna Dăncilă și înainte de votul final să avem o asumare clară a dânsei.”, a mai spus Vosganian.

Susținerea Vioricăi Dăncilă a fost votată în unanimitate în Biroul Politic ALDE. Reprezentanții PSD și ALDE vor merge cu acest mandat la Cotroceni, astăzi, de la ora 12.00, când sunt programate primele consultări. Din delegația ALDE vor face parte Grațiela Gavrilescu și Daniel Chițoiu.