ALEGERI ÎN FRANȚA. Victor Ponta: Sarkozy este un simbol al politicianului demagog, un bufon, un Băsescu al Franței

Publicat: 05 05. 2012, 19:45
Actualizat: 06 05. 2012, 16:52

Președintele PSD scrie într-o postare pe blogul personal intitulată „Allez Hollande” că victoria socialistului Francois Hollande împotriva lui Nicolas Sarkozy este mai importantă pentru România și Europa decât orice alt scrutin anterior.

Ponta spune că se ferește să se uite la sondaje după experiența cu Mircea Geoană din 2009. „Prefer să le ignor ca să nu sufăr mai târziu”, explică liderul PSD.

El îl atacă dur pe reprezentantul dreptei, Nicolas Sarkozy.

„Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog,  populist fără limite, total lipsit de valori și scrupule, fără o viziune clară și coerentă, cu grave concepții autoritare și antidemocratice, exhibiționist și chiar bufon – adică un Băsescu al Frantei (din păcate replicat și în alte țări europene, dacă ne gândim la Berlusconi, Viktor Orban, Boiko Borisov)”, scrie Ponta pe blogul său.

Liderul PSD precizează că demagogia și oportunismul lui Sarkozy au afectat România, iar o victorie a lui Hollande ar fi un mare avantaj pentru țara noastră. Ponta susține că o victorie a stângii ar avantaja colaborarea politică cu partea română.