ALEGERI LOCALE 2012. ELENA UDREA: AM DECIS SĂ DEMISIONEZ ÎNCĂ DE DUMINICĂ SEARĂ DE LA CONDUCEREA PDL

Publicat: 12 06. 2012, 15:43

După rezultatele dezastruoase de la ALEGERILE LOCALE 2012 din București și sectoare, liderul PDL din capitală, Elena Udrea spune că a hotărât încă de duminică seară să își dea demisia de la conducerea filialei. Într-o declarație pentru Mediafax, Udrea spune că demisia va intra efectiv în vigoare după ce vor fi validați câștigătorii alegerilor locale din 2012 la București.

HARTĂ POLITICĂ A ROMÂNIEI. Cine a câștigat în orașul tău

„Ca om politic responsabil și cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcția de președinte al PDL București, demisia fiind efectivă după validarea aleșilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Udrea, adăugând că atât ea, cât și președinții filialelor de sector își asumă rezultatele la alegerile locale 2012.

Ea a apreciat, totodată,  că „rezultatele alegerilor locale la nivel național sunt departe de a fi mulțumitoare”, iar PDL în „este momentul unei analize serioase și a unei introspecții personale la nivelul liderilor partidului”. Udrea a menționat că democrat-liberalii sunt conștienți de „votul negativ, sancționator” dat de electorat.

„Înțelegem perfect semnificația acestuia și ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliție, a plătit costurile unei guvernări de austeritate”, a afirmat Udrea.

Cu câteva ore înainte de anunțul demisiei de către Udrea, Vasile Blaga, șeful de campanie al PDL pe țară, a declarat că democrat-liberalii au obținut, la alegerile locale 2012, în București un scor de 16,15%, în condițiile în care la nivel național partidul a înregistrat 22,79%, potrivit centralizării PDL.