ALEGERI LOCALE 2012. Oprescu promite că dacă obține un nou mandat va face două centre universitare la marginea Capitalei

Publicat: 12 05. 2012, 21:12
Actualizat: 25 06. 2013, 16:36

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul Studenților din România, că în viitorul său mandat de primar va dezvolta două centre universitare la marginea Bucureștiului, dotate cu toate utilitățile.

„Primăria și-a propus să vă asigure infrastructura de a trăi în acest oraș”, le-a mai spus el studenților.

Oprescu a declarat că în cei 22 de ani de la „marea epilepsie” din 1990, când toți tremurau de frică, s-a strâns un întreg portofoliu de probleme, pe care statul nu s-a mai gândit să le rezolve.

Susținând că statul a urmărit și nu a intervenit în dezvoltarea neplanificată a economiei, Oprescu a menționat că cel mai mare economist din istorie a fost Cristofor Columb. „Nu știa unde pleacă, nu știa unde o să ajungă și totul s-a întâmplat pe bani publici”, a menționat edilul.

„Sarcina generației mele și a generației care vine este de a vă asigura parametrii în care să puteți să realizați ceea ce dumneavoastră vă doriți în mod legitim”, a arătat primarul general.

El le-a spus studenților că nu face aceste afirmații pentru a administra „limbi de catifea” auditoriului. „Sunt la vârsta curajului maxim”, a adăugat Oprescu.

Referitor la diploma de participare pe care a primit-o de la organizatori, Oprescu a spus o glumă despre modul în care Dumnezeu a împărțit inteligența.

Astfel, el a povestit cum Dumnezeu l-a pus pe Sfântul Petru să împartă inteligența dintr-un cazan care se afla în curte, mai întâi cu polonicul și, mai apoi, pentru că aceasta se împuțina, cu lingura de supă și lingurița de desert.

Sorin Oprescu a spus că, la sfârșit, când nu a mai rămas inteligență în cazan, Dumnezeu i-a spus lui Petru să dea, în schimb, câte o diplomă.