Aliați în alegerile parlamentare: PSD și Partida Romilor intră într-o „combinație” politică

Publicat: 03 11. 2012, 14:37
Actualizat: 02 02. 2019, 08:41

Partida Romilor Pro-Europa și PSD au încheiat un acord politic de susținere reciprocă în alegerile parlamentare din decembrie și implementarea unor obiective care vizează comunitatea de romi.

Protocolul a fost semnat în 29 octombrie și validat sâmbătă de Conferința Națională a Partidei Romilor.

Acordul prevede că Partida Romilor va susține politic PSD în colegiile uninominale pentru obținerea unui număr cât mai mare de voturi. La fel, PSD va susține candidații Partidei Romilor.

Documentul mai prevede că PSD va implementa obiective privind comunitatea romilor în domenii precum sănătate, locuri de muncă, educație și le va include în programul de guvernare pentru perioada 2012-2016.

Președintele Partidei Romilor, Nicolae Păun, a explicat că PSD a încheiat protocolul cu formațiunea sa deoarece organizația este una serioasă și s-a ocupat de lucruri serioase pentru comunitatea de romi.

El a spus că nu este prima dată când Partida Romilor intră într-o „combinație” politică, după protocolul semnat în 2000 cu PDSR, iar apoi cel cu PDL.

„Am reușit să găsim această breșă, și anume să avem o înțelegere scrisă cu PSD. Nu avem o înțelegere scrisă cu PNL, ci cu primul-ministru al României, spre binele comunității de romi”, a spus Păun.

El a arătat că Victor Ponta trebuie să rămână în continuare prim-ministru, iar Guvernul să-și asume problemele comunității de romi și să țină cont de obligațiile pe care și le-a luat, la fel ca și Partida Romilor.

La Conferința Partidei Romilor au participat și ministrul Internelor, Mircea Dușa, și deputatul PSD Georgian Pop.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a prezentat un mesaj din partea premierului Victor Ponta, care fusese invitat, dar care nu a participat la eveniment, din cauza agendei guvernamentale. De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj video.