Amenițare voalată pentru „agentul electoral” Iohannis: „Nu e în fișa postului”

Publicat: 06 05. 2016, 21:23
Actualizat: 07 05. 2016, 09:27

„Îl văd pe președintele Iohannis care s-a transformat în consultant politic gratuit pentru campania electorală pentru cetățeni. Nu am observat în fișa postului, în Constituție, să scrie că președintele e consultant electoral”, a declarat Tăriceanu într-o conferință de presă.

El a mai spus că declarațiile și acțiunile pe care le face din ce în ce mai des președintele României exced cadrului constituțional.

Tăriceanu a menționat că una din ultimele astfel de acțiuni este cea de a-i telefona președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru a-i cere demisia din funcția de lider de partid.

El consideră că aceste acțiuni „exced cadrului constituțional și se adaugă ca elemente nefericite la mapa profesională a președintelui”.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, de la Palatul Cotroceni, câteva sfaturi candidaților și alegătorilor, înainte de scrutinul care va decide aleșii locali din luna iunie.

„Vor veni unii candidați care să spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat. Chiar eu le-am transmis partidelor să se reformeze. Unele au
început să facă asta foarte serios, altele doar mimează”, a spus președintele.