VIDEO| Scandal în Parlament, la citirea moțiunii: Florin Roman, evacuat cu forța de la prezidiu/Deputat AUR: „Băi mafiotule, lasă microfonul!”

Publicat: 09/09/2021, 17:15
Actualizat: 09/09/2021, 17:33

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, joi, în ședința comună, pentru a citi moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. La ședință USR-PLUS a cerut ca dezbaterea și votul pentru moțiune să aibă loc săptămâna viitoare. Parlamentarii PSD și PNL au participat la ședință și votat împotriva propunerii USR-PLUS. Moțiunea va fi votată după ce CCR se va pronunța pe sesizarea făcută de premierul Florin Cîțu.

–––––

Ședința de joi a plenului reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR a debutat cu scandal, după ce deputatul liberal Florin Roman a preluat microfonul și a refuzat să o lase pe Anca Dragu, președintele Senatului de la USR-PLUS, să conducă ședința. Acesta a fost îndepărtat de la microfon de către parlamentarii USR PLUS și AUR și a părăsit ședința de plen.

UPDATE 16: 58 Ședința comună a Parlamentului s-a încheiat.

UPDATE 16: 56 George Simion, președintele AUR, a preluat cuvântul: „Articolul din Constituție spune că moțiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data în care a fost prezentată în ședință comună a celor două Camere. Solicit celor doi președinți să convoace ședința marți, ora 16: 00, cu un singur punct de dezbatere pe ordinea de zi: dezbaterea și votul moțiunii”, a declarat Simion.

UPDATE 16:50 : Deputatul Bogdan Rodeanu (USR PLUS) a reluat citirea moțiunii. „România are nevoie de o nouă guvernare. Votați pentru demiterea Guvernului Cîțu”.

UPDATE 16:43. Deputatul Bogdan Rodeanu (USR PLUS) citește moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, însă Alfred Simonis (PSD) susține că că Bogdan Rodeanu a citit greșit moțiunea de cenzură pentru că a schimbat formulele de adresare din textul scris al moțiunii

UPDATE 16: 15. Florin Roman a declarat şedinţa închisă și a părăsit sala de plen. Anca Dragu a redeschis şedinţa, în calitate de preşedintă a Senatului. Dragu, la propunerea lui Ionuţ Moşteanu, a suplimentat ordinea de zi astfel încât să fie pe ordinea de zi şi votarea calendarului moţiunii. Punctul de pe ordinea de zi nu a trecut, fiind 117 voturi „pentru” şi 216 „împotrivă”.

UPATE 16: 12 Parlamentarii AUR l-au înconjurat pe Florin Roman, preşedintele de şedinţă. „Băi mafiotule, lasă microfonul!”, i s-a adresat lui Roman deputatul Dan Tănasă.

UPDATE 16:10: Ionuț Moșteanu, deputat USR PLUS, respinge rezultatul votului și spune că Florin Roman face un abuz nelăsând-o pe Anca Dragu să conducă ședința. Deputatul PNLRoman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

UPDATE 16.00 Vicepreședintele Florin Roman prezidează ședință comună. PSD, UDMR și Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale nu sunt în sală. Florin Roman a anunţat că din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa 269.

Moţiunea de cenzură intitulată ”Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”, a fost înregistrată pe 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Plenul Parlamentului a respins, joi, propunerea liderului deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, de introducere pe ordinea de zi a stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York