VIDEO| Scandal în Parlament, la citirea moțiunii: Florin Roman, evacuat cu forța de la prezidiu/Deputat AUR: „Băi mafiotule, lasă microfonul!”

Publicat: 09/09/2021, 17:15
Actualizat: 09/09/2021, 17:33

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, joi, în ședința comună, pentru a citi moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. La ședință USR-PLUS a cerut ca dezbaterea și votul pentru moțiune să aibă loc săptămâna viitoare. Parlamentarii PSD și PNL au participat la ședință și votat împotriva propunerii USR-PLUS. Moțiunea va fi votată după ce CCR se va pronunța pe sesizarea făcută de premierul Florin Cîțu.

————–

Ședința de joi a plenului reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR a debutat cu scandal, după ce deputatul liberal Florin Roman a preluat microfonul și a refuzat să o lase pe Anca Dragu, președintele Senatului de la USR-PLUS, să conducă ședința. Acesta a fost îndepărtat de la microfon de către parlamentarii USR PLUS și AUR și a părăsit ședința de plen.

UPDATE 16: 58 Ședința comună a Parlamentului s-a încheiat.

UPDATE 16: 56 George Simion, președintele AUR, a preluat cuvântul: „Articolul din Constituție spune că moțiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data în care a fost prezentată în ședință comună a celor două Camere. Solicit celor doi președinți să convoace ședința marți, ora 16: 00, cu un singur punct de dezbatere pe ordinea de zi: dezbaterea și votul moțiunii”, a declarat Simion.

UPDATE 16:50 : Deputatul Bogdan Rodeanu (USR PLUS) a reluat citirea moțiunii. „România are nevoie de o nouă guvernare. Votați pentru demiterea Guvernului Cîțu”.

UPDATE 16:43. Deputatul Bogdan Rodeanu (USR PLUS) citește moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, însă Alfred Simonis (PSD) susține că că Bogdan Rodeanu a citit greșit moțiunea de cenzură pentru că a schimbat formulele de adresare din textul scris al moțiunii

UPDATE 16: 15. Florin Roman a declarat şedinţa închisă și a părăsit sala de plen. Anca Dragu a redeschis şedinţa, în calitate de preşedintă a Senatului. Dragu, la propunerea lui Ionuţ Moşteanu, a suplimentat ordinea de zi astfel încât să fie pe ordinea de zi şi votarea calendarului moţiunii. Punctul de pe ordinea de zi nu a trecut, fiind 117 voturi „pentru” şi 216 „împotrivă”.

UPATE 16: 12 Parlamentarii AUR l-au înconjurat pe Florin Roman, preşedintele de şedinţă. „Băi mafiotule, lasă microfonul!”, i s-a adresat lui Roman deputatul Dan Tănasă.

UPDATE 16:10: Ionuț Moșteanu, deputat USR PLUS, respinge rezultatul votului și spune că Florin Roman face un abuz nelăsând-o pe Anca Dragu să conducă ședința. Deputatul PNLRoman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

UPDATE 16.00 Vicepreședintele Florin Roman prezidează ședință comună. PSD, UDMR și Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale nu sunt în sală. Florin Roman a anunţat că din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa 269.

Moţiunea de cenzură intitulată ”Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”, a fost înregistrată pe 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Plenul Parlamentului a respins, joi, propunerea liderului deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, de introducere pe ordinea de zi a stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
Avem restricții de Sărbători? Raed Arafat a zis clar pentru toată România
S-a spulberat basmul! Irina Tănase trăia în teroare? Apropiații celor doi fac declarații explozive
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan