Andrei Zaharescu a fost numit consul general în Africa de Sud. Cine este noul purtător de cuvânt al Guvernului

Publicat: 18 10. 2013, 14:07
Actualizat: 10 08. 2014, 02:25

Andrei Zaharescu a fost trecut din postul de purtător de cuvânt al Guvernului în cea de consul general la Cape Town (Africa de Sud), au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale. Numirea în funcție a fost aprobată prin hotărâre de guvern în ședința de vineri.

Ulterior, prim-ministrul Victor Ponta a confirmat informația. Acesta a declarat că activitatea de comunicare va fi coordonată de Mirel Palada. 

Contactat de MEDIAFAX, Andrei Zaharescu nu a răspuns până în prezent întrebărilor legată de această informație.

Andrei Zaharescu a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului în luna mai a anului trecut, imediat după instalarea Guvernului USL.

Anterior, Zaharescu a lucrat ca prezentator al știrilor din emisiunea „Observator” de la Antena 1, după ce anterior lucrase la mai multe posturi de televiziune.

Cine este noul comunicator-șef al Guvernului

Mirel Palada a fost numit luna trecută de premierul Victor Ponta consilier de stat pentru strategii guvernamentale. „Ne bucurăm să-l avem alături de noi, începând de azi, pe Mirel Palada, care ne va ajuta în zona strategiilor guvernamentale. Mult succes!”, a scris Ponta la acea vreme pe Facebook.

Mirel Palada este din 2006 partener și director general la CCSB, institut de sondare a opiniei publice implicat anul acesta într-un scandal, după ce Mihai Motoc, fost asociat și consilier al lui Dan Voiculescu, a susținut public că fondatorul PC i-a cerut în repetate rânduri măsluirea sondajelor, dar și a exit-poll-urilor de la alegerile prezidențiale din 2009. La rândul său, Palada a explicat că răfuiala lui Motoc cu Voiculescu este una personală și nu implică CCSB.

Potrivit datelor din CV, Mirel Palada lucrează ca sociolog din 1998 și a trecut pe la INSOMAR, Media Pro Grup, Institutul PRO, Population services International, Centrul Național Media și CCSB.  Din 2009 este doctorand la SNSPA, unde predă din 2000.