Antonescu: Dacă Mircea Diaconu va obține un mandat, îl așteptăm în grupul liberal din PE

Publicat: 12 04. 2014, 17:15

Crin Antonescu a spus, sâmbătă, într-o conferință de presă la Cluj, că nu crede că Mircea Diaconu va lua atât de multe voturi încât „să se simtă la lista de candidați a PNL”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Decizia luată în cazul Mircea Diaconu a fost corectă, pentru că în acel moment sentința și punctul de vedere al președintelui ICCJ au fost cele date și către BEC și de aceea și BEC, pe aceeași bază, a invalidat. Noi am luat corect decizia, chiar dacă cu părere de rău. Dacă Mircea Diaconu va candida, și va candida în urma deciziilor, e un lucru foarte bun, nu sunt deloc alarmat și deplâng pe cei care țes speranțe false. Unii cred că o să ne ia nouă voturi, poate o să ne ia niște voturi, dar chiar așa încât să se simtă pe lista noastră, eu nu cred. Dacă Diaconu va reuși ca independent și va obține un mandat, ceea ce îi doresc, noi îl așteptăm în grupul liberal ALDE, pentru că în PE, ca independent, nu prea ai ce să faci”, a spus Antonescu.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel București, care a menținut decizia în acest sens luată de Tribunalul Capitalei. Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestațiile față de hotărârea tribunalului înaintate de Agenția Națională de Integritate (ANI) și Ministerul Public.