Antonescu, la GÂNDUL LIVE: „Stroe l-a întrecut în planul nesimțirii pe Tăriceanu”

Publicat: 08 04. 2014, 22:32
Actualizat: 16 03. 2017, 10:26

 Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, la GÂNDUL LIVE, că Radu Stroe l-a întrecut în planul nesimțirii pe Călin Popescu Tăriceanu când a spus că speră ca liberalii să-și rupă gâtul în alegeri.

„Într-un anumit sens, după ce Călin Popescu Tăriceanu a făcut ce nu am crezut că va face, domnul Stroe l-a întrecut în planul nesimțirii. Să vii să spui colegilor că aștepti să își rupă gâtul….”, a spus Antonescu.

El a spus că a folosit termenul „trădător” în legătură cu Stroe doar când acesta a spus la un post TV, criticând ruperea USL, că speră ca liberalii să își frângă gâtul în alegeri.

„Nu am suspectat că ar fi nefirească o relație foarte strânsă între un ministru PNL și unul al PSD, cu atât mai mult cu primul-ministru. Nu am avut suspiciuni în sensul acesta. Am dezmințit ideea cu trădarea până domnul Stroe s-a dus la televiziune și a spus asta”, a spus Antonescu.

El a spus că nu a fost informat despre vreo întâlnire Stroe-Duicu în biroul lui Ponta. „Am văzut că domnul Stroe a negat o asemenea împrejurare. Nu venea fiecare ministru să îmi facă raportul, să-mi spună cu cine s-a întâlnit. Nu există o legătură între apariția lui Stroe în dosar și excluderea sa din PNL”, a mai spus Antonescu.

Conducerea PNL a decis, marți, excluderea din formațiune a lui Radu Stroe, fost ministru de Interne. Propunerea a fost votată după ce grupul deputaților liberali a decis să solicite Biroului Politic al PNL să ia în discuție situația fostului ministru de Interne.

Decizia finală în privința excluderii lui Stroe din PNL urmează a fi luată în cadrul Delegației Permanente a partidului, conform Statutului PNL.