Antonescu: Nu vrem alianță cu nimeni. Există un circuit al alianțelor care s-a consumat

Publicat: 05 04. 2014, 19:14

Crin Antonescu a afirmat că PNL nu vrea deocamdată să facă alianță cu vreun alt partid de dreapta, motivând că liberalii abia au ieșit dintr-o alianță.

„Nu vrem alianță cu nimeni, abia am ieșit dintr-o alianță. Există un circuit al alianțelor, fiecare cu fiecare, care s-a consumat. E important să vedem și ca partide ce putem face. E adevărat că PSD e cel mai mare partid, dar văd o reținere la ei să spună că sunt PSD. Se ascund după tot felul de tufe mici, ca Daniel Constantin, fac alianțe gen USD, îl aduc până și pe Tăriceanu, apoi îl chinuie și îl țin acolo pe scaun, că poate vin înapoi liberalii. Spune că te numești PSD, ești ditamai partidul. Domnul Blaga sau PDL au o atitudine un pic mai demnă, ei merg cu partidul lor. Restul, cu cât sunt mai mici, visează uniuni mai mari”, a spus Crin Antonescu.

El a precizat că PNL vrea să se așeze la masă cu cetățenii, fără a fi nevoie să intre în vreo alianță.

Antonescu a spus că, dacă se va pune problema unei moțiuni de cenzură a opoziției în Parlament, atunci aceasta poate fi susținută de toate partidele de dreapta.

Cât privește alegerile prezidențiale, Crin Antonescu a spus că vede posibilă o susținere a candidatului dreptei în turul al doilea de scrutin, în cazul în care acesta se va confrunta cu cel nominalizat de PSD.

„Vom merge frumos, fiecare cu candidatul său. Vom avea candidat noi, liberalii, și unul dânșii (celelalte partide de dreapta – n.r.). Dacă unul se califică în turul doi și se va confrunta cu candidatul socialist, putem să votăm acel candidat, nu ne trebuie vreo negociere, tocmeală sau alianță. E prematur să discutăm despre asta”, a afirmat liderul PNL.