Antonescu: PPE vrea să pună Guvernul și majoritatea parlamentară într-o lumină nefavorabilă

Publicat: 12 09. 2012, 18:48
Actualizat: 28 09. 2018, 21:43

 Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că, prin solicitarea unei dezbateri în PE despre situația din România, PPE manifestă o intenție partizană, aceea de a pune într-o lumină nefavorabilă actualul Executiv și actuala majoritatea parlamentară.

„E dreptul fiecărui grup parlamentar să propună o dezbatere pe orice subiect în Parlamentul European (…) Depinde care va fi conținutul acestei dezbteri. Intenția PPE e una partizană, cred că e aceea de a pune într-o lumină nefavorabilă Guvernul actual sau majoritatea parlamentară actuală”, a spus Antonescu, răspunzând unei întrebări privind dezbaterea din PE solicitată de PPE.

Președintele Senatului a mai spus că această dezbatere poate fi un bun prilej pentru ca mai mulți oameni să se lămurească, dacă nu au făcut-o deja, în legătură cu situația din România.

În Parlamentul European a avut loc, miercuri, o dezbatere privind situația politică din România.

Vicepreședintele Comisiei Europene Viviane Reding a declarat, miercuri, în plenul PE, că „situația din România rămâne fragilă”, ea exprimându-și speranța că toți actorii politici din țară sunt hotărâți să respectate în mod „durabil și ireversibil” statul de drept și independența justiției.