Antonescu promite program full-time la comisia de revizuire a Constituției

Publicat: 28 05. 2013, 13:38
Actualizat: 29 09. 2014, 00:04

Președintele comisiei de revizuire a Constituției, liderul PNL Crin Antonescu, declară că la nivelul forului pe care îl conduce va fi stabilit un program full-time pentru dezbateri, posibil de 8 ore pe zi, cu discuții „consistente și alerte”, astfel încât raportul să fie finalizat până în 20 iunie.

„Începând de mâine, (să avem, n.r.) o dezbatere foarte serioasă, dar pe mai multe zile din săptămână, examinăm și vom decide poate degrevarea membrilor comisiei cel puțin la Senat de alte obligații de program și poate un program al comisiei full-time, pe toată săptămâna. Dacă am termina undeva în 15 – 20 iunie ar fi ideal. (…) Nimeni nu va revizui Constituția cu buldozerul, dar un calendar ne-am propus”, a declarat, marți, președintele PNL.

El a menționat că, în cazul în care procesul de elaborare a raportului la nivelul comisiei parlamentare va întârzia, va fi convocată o sesiune extraordinară a Senatului pentru continuarea lucrărilor.

Antonescu a fost întrebat ce va însemna un program „full-time” al comisiei de revizuire a Constituției și dacă acest lucru va presupune 8 ore de lucru zilnic.

„Eu v-aș propune să numărăm, ca să zic așa, ca la strung, piesele au ieșit, 40 de articole pe zi. Asta este o decizie pe care nu o iau eu, nu pot să o iau eu singur, o vom lua împreună cu plenul comisiei. Din punctul meu de vedere, da, se poate să lucrăm și 8 ore pe zi, în condițiile în care dezbaterea trebuie să fie și consistentă și alertă”, a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că a doua jumătate a lunii octombrie ar trebui să fie organizat, cel târziu, referendumul de reviziuire a Constituției, deoarece începând cu luna noiembrie prezența la urne va depinde de vreme.

„Ne dorim ca la referendumul pentru revizuirea Constituției, pe forma care va rezulta din Parlament să participe cât mai mulți cetățeni români cu drept de vot. Pentru asta ne preocupăm să găsim un moment care să permită în principiu participarea cât mai multor cetățeni, să zicem până la finalul lunii octombrie”, a susținut Antonescu.