Barna, despre anticipate: Sunt singura soluție pentru o majoritate reformistă. Salut atitudinea președintelui

Publicat: 10 01. 2020, 13:38

„Avem nevoie de un parlament reformist. Încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configurație parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluție care poate conduce la crearea unei astfel de majorități care să reflecte dorința românilor de a ieși rapid din ambiguitatea actuală”, a transmis liderul USR, Dan Barna, vineri, pe pagina personală de Facebook.

El salută poziția președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, care au declarat că au convenit începerea demersurilor pentru declanșarea anticipatelor.

„Salut, în acest context, faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe acest subiect și au o opinie comună cu a noastră. România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a conchis Dan Barna.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele.