Băsescu: Am felicitat PMP că au salvat democrația, votând împotrivă la numirea lui Hellvig

Publicat: 03 03. 2015, 20:32
Actualizat: 03 03. 2015, 21:27

„Primul motiv pentru care am venit a fost să-i felicit, că ieri au salvat democrația. Așa, partid mic cum sunt, ieri au făcut să nu fie unanimitate la votul pentru Hellvig. A dat primul semnal acest partid. Cum ar fi sunat: șef SRI, votat în unanimitate? Era ridicol”, a spus fostul președinte, despre motivul prezenței sale, a doua zi consecutiv, la sediul PMP.

Băsescu a explicat că i-a felicitat că au avut tăria să voteze împotrivă, „din motivele pe care ei le știu”.

De altfel, Traian Băsescu a ținut să precizeze că nu le stabilește celor de la PMP programul sau prioritățile, și că primul său obiectiv este să le transfere expriența în ceea ce să nu facă nu în ce să facă.

„În 25 de ani de politică, am trecut prin experiențe bune sau rele. Din cele rele, vreau să le spun să nu le repete și ei”, a afirmat Băsescu, dând ca exemplu „compromisuri de genul soluției imorale”.

Fostul președinte a menționat că a discutat cu cei de la PMP și le-a spus părerea sa despre soluția finanțării partidelor.

„Dacă vrem să scăpăm de bani ilegali utilizați în campanii, banii nu pot veni decât controlați de la bugetul de stat. Trebuie să înțelegem că e mult mai ieftin să finanțăm partidele pentru campanii din buget și să controlăm ce se întâmplă, decât să nu fie ( finanțate de la buget, nr) și să se întâmple ce s-a întâmplat”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu a fost și cu o zi în urmă la sediul PMP, unde a avut o discuție cu liderii partidului.