Băsescu anticipează noi dezvăluiri și cere să-i fie amânată audierea în Comisia SRI: Vor mai apărea și alte elemente

Publicat: 31 10. 2017, 17:09

Claudiu Manda a spus că vizita lui Traian Băsescu la Comisia SRI a avut ca scop obținerea unei amânări a audierii sale pentru a putea da, la acel moment, detalii despre toate aspectele care vor intra în atenția membrilor comisiei.

„Domnia sa a spus că dorește să vină la comisie, că sunt aspecte pe care dorește să le lămurim în cadrul comisie, dar ne-a rugat să fim de acord ca domnia sa să mai aștepte o prioadă și să stabilim de comun acord o zi în care să vină spunând că, din experiența domniei sale, încă vor mai fi lucruri care vor fi prezentate comisiei”, a declarat Manda.

Fostul șef al statului a invocat și activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009. „A făcut referire inclusiv la comisia de anchetă a alegerilor din 2009, dar spunea domnia sa că vor fi elemente care vor mai apărea în atenția comisiei și că dorește să le lămurească la venirea domniei sale”, a explicat președintele Comisiei SRI.

Fostul președinte Traian Băsescu a trecut, marți, pe la Comisia SRI de unde a plecat după circa 5 minute, la ieșire declarând că „am trecut doar să salut comisia”. Fostul președinte a spus că marți nu a dat declarații în ședința comisiei de control a SRI. Chestionat cu privire la o posibilă audiere joi, atunci când era programat inițial, Băsescu a răspuns scurt: „Nu știu”.