Băsescu despre decizia CCR privind Statutul parlamentarilor: Yes

Publicat: 27 02. 2013, 15:47
Actualizat: 28 09. 2018, 09:51

Președintele Traian Băsescu s-a arătat bucuros miercuri de decizia CCR în privința Statutului parlamentarilor, scrie Agerpres.

„Yes. Probabil au constatat neconstituționalitatea la 45 de zile. Nu se poate altfel decât 15 și mai este un articol acolo unde spune de prezentarea unor probe concludente și cred că și acela trebuie rezolvat, dar să vedem ce a dat astăzi Curtea”, a declarat Băsescu la Viena, întrebat fiind de un reprezentant al comunității românești despre decizia CCR în cazul Statutului parlamentarilor.

CCR a decis miercuri că este neconstituțională modificarea la Statutul deputaților și senatorilor referitoare la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanță raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate.

Totodată, CCR a declarat neconstituțional articolul referitor la conflictul de interese.

Pe 14 februarie, Partidul Democrat Liberal a depus la CCR sesizarea de neconstituționalitate asupra modificărilor aduse la Statutul deputaților și senatorilor, aceasta fiind semnată de 24 de parlamentari democrat-liberali și de liderul grupului PP-DD de la Senat.